Alexandra Instituttet ansætter to eksperter inden for IT-sikkerhed

Alexandra Instituttet ansætter to eksperter inden for IT-sikkerhed

Der er tale om en udvidelse af det nuværende sikkerhedsteam

Alexandra Instituttet, der er en non-profit virksomhed og som leverer højtspecialiseret rådgivning og viden inden for IT til både offentlige og private virksomheder i Danmark, har opgraderet deres sikkerhedsteam med to nye ansigter.

Zaruhi Aslanyan har en master i computer science og en ph.d. i security fra DTU.

"Mange mennesker kender ikke til – eller tænker ikke over sikkerhedsaspektet, når de vælger deres password. Et simpelt password til fx ens arbejdsmail er nem at knække og dermed kan hackerne få adgang til personlige oplysninger om dig," siger Zaruhi Aslanyan og fortsætter, "ligeledes skriver mange mennesker deres kodeord ned, eller benytter det samme kodeord til flere forskellige konti – det er no go."

Nikolaj Volgushev har en mastergrad i computer science fra Boston Universitet.

"Det er vigtigt for brugerne at tænke på privacy nu ellers forsvinder den og alle kan finde alt om alle. Vi skal finde gode veje at sikre det på og give brugerne transparenthed. Det handler om at give brugerne kontrollen tilbage over deres data og hvordan det bliver brugt – samt beskytte det vi bruger internettet til i dag - fra lægebesøg til mobilbank – det gør det sårbart over for personer med ondsindede intentioner," siger Nikolaj Volgushev.

-mo