Undersøgelse: 100% af virksomheder har været ofre for cyberangreb på mobilen

Undersøgelse: 100% af virksomheder har været ofre for cyberangreb på mobilen

Ny undersøgelse af 850 virksomheders it-sikkerhed viser, at 100 % har været ramt af cyberangreb gennem ansattes mobile enheder såsom smartphones og tablets inden for det sidste år

Sikkerhedsfirmaet Check Point har lige offentliggjort resultaterne fra en ny undersøgelse af mobile cyberangreb rettet mod virksomheder. Resultaterne viser, at ansattes muligheder for at arbejde på farten ved at kunne tilgå mail, dokumenter og andre ressourcer digitalt, øger risikoen for cyberangreb mod virksomheder markant.

Således har 100 % af undersøgelsens 850 virksomheder fra hele verden oplevet såkaldte mobile angreb mod fx ansattes smartphones og tablets, hvor hver virksomhed i gennemsnit er blevet angrebet 54 gange. Angrebene rammer alle slags organisationer og industrier, hvor de mest udsatte er finansielle institutioner og myndigheder.

Selvom hovedparten af angreb finder sted på Android platformen, viser data, at virksomhederne også er sårbare over for angreb på iOS. Det er til trods for, at iPhones og iPads af mange regnes for at være sikre. Derfor er det også opsigtsvækkende, at virksomheder i gennemsnit havde 35 enheder tilkoblet organisationens netværk, der var rooted eller jailbroken, hvilket øger risikoen for angreb markant ved at fjerne enhedens og styresystemets indbyggede sikkerhed.

Mobile angreb er farlige, da de potentielt kan kompromittere alle typer af enheder og give hackere adgang til virksomhedens og brugerens følsomme data. Hackere udfører typisk angrebene ved at lokke brugeren til at downloade ondsindet software eller udnytte kendte sårbarheder i netværk og styresystemer, men er på det sidste også begyndt at foretage angreb gennem fx SMS og Bluetooth.

”Mobile enheder er i praksis blevet den nye ’bagdør’ for cyberkriminelle og hackere. Den økonomiske gevinst og hyppigheden af angreb mod mobile enheder har i 2017 oversteget angreb mod PC, hvilket er en del af forklaringen på undersøgelsens resultater”, siger Michael Shaulov, produktchef Mobile and Cloud Security hos Check Point Software."

Nøgletal fra undersøgelsen:

  • 100% af alle virksomheder har oplevet mobile malwareangreb
  • 54 mobile malwareangreb er gennemsnittet af antal angreb pr. virksomhed i undersøgelsen
  • 75% havde minimum en rootet eller jailbroken enhed tilkoblet organisationens netværk
  • Finansielle virksomheder og myndigheder er de mest udsatte
  • Virksomheder havde i snit 35 rootede eller jailbroken enheder på netværket

Om undersøgelsen

Data er indsamlet blandt 850 virksomheder fra hele verden med minimum 500 mobile enheder i perioden 1. juli 2016 – 1. juli 2017.

Adgang til den fulde rapport og alle resultater her.

- lb