Spar 1.600 kroner på dit telefonabonnement

Der er stadig en million gammeldags fastnettelefoner i brug i Danmark, selv om der er meget billigere alternativer.

Alt for mange danskere betaler stadig 134 kr. hver eneste måned i abonnement for noget, som man kan få til nul kroner. Det handler selvfølgelig om den gammeldags analoge fastnettelefon, som der stadigvæk er omkring cirka en million i brug af i Danmark. Og de halvårlige telestatistikker dokumenterer, at antallet af talte minutter i fastnettelefoner rasler ned.

Ikke desto mindre kan tele- og bredbåndsselskabet Waoo! nu fejre telefonikunde nummer 100.000. Og to tredjedele af disse kunder har valgt et abonnement til nul kroner om måneden.

”Faktisk er vores kunder ikke anderledes end traditionelle fastnetkunder. Lige som den øvrige branche oplever vi også, at vores kunder bruger fastnettelefonen mindre og mindre, fordi de taler mere og mere i mobiltelefon. Men da antallet af telefonikunder samtidig vokser hos os, er det stadig en forretning, der er i vækst for os,” forklarer Waoo!’s administrerende direktør Anders Christjansen.

Den sidste tredjedel af Waoo!’s kunder har foretrukket et abonnement til 99 kr. om måneden, som giver mulighed for at tale ubegrænset til alle fastnettelefoner i Danmark. Man betaler derfor kun for opkald til mobil-, service- og betalingsnumre. Med et telefoniabonnement hos Waoo! kan man beholde familiens gamle telefonnummer og fortsætte med at benytte sin gamle telefon.

Når Waoo! kan tilbyde det for nul kroner i abonnement, er det fordi telefonien leveres som bredbåndstelefoni (IP-telefoni) via Waoo!’s fibernetforbindelser. Så når man har betalt for internetforbindelsen, har man også betalt for sin telefon. Produkt og kvalitetsmæssigt er IP-telefoni fuldt på højde med traditionel fastnettelefoni, og det betyder at kunder ikke mærker nogen forskel i overgangen fra deres hidtidige udbyder og til Waoo!. TDC tilbyder også visse rabatordninger og pakkeløsninger til sine fastnetkunder.

Men hvis en familie med gammeldags fastnettelefoni flytter sit abonnement til 134 kr. om måneden over til Waoo!, får gratis abonnement og samtidig får en superhurtig fibernet forbindelse til 269 kr. om måneden, svarer besparelsen på abonnementsprisen faktisk til halvdelen af internetforbindelsens pris. Så der er bestemt penge at tjene ved at flytte over på IP-telefoni hos Waoo!.

”Men vaner er som bekendt meget svære at lave om på. Vi kan se, at det faktisk kun er under halvdelen af alle vores kunder, som vælger at udnytte muligheden for billig IP-telefoni. Når resten af vores kunder ikke gør det, har vi en lumsk mistanke om, at det i de fleste tilfælde skyldes manglende viden om, at kunden selvfølgelig kan beholde sit gamle telefonnummer og at den gamle telefon i de fleste tilfælde sagtens kan bruges,” siger Anders Christjansen.

-mo