Netværket bliver stadig vigtigere for forretningen

Netværket bliver stadig vigtigere for forretningen

I takt med at flere og flere enheder kobles på virksomhedens netværk, og kræver adgang til internettet, så bliver det stadig mere kritisk og vigtig for virksomhederne. Det forklarer en netværksekspert

Lars Bennetzen, NetEvents, Californien, USA

Der findes snart sagt ikke den ting der ikke er på nettet, og det er ikke kun private brugere der kobler alt på nettet. Virksomheder gør i stigende grad brug af forbundne enheder, IoT-enheder, og det gør netværket til en forretningskritisk enhed.

Men det sætter også krav til netværket, og det fortalte Ravi Chandrasekaran, Senior VP, Enterprise Networking Business hos Cisco, mere om til IT-Reload, under den årlige NetEvents konference i Californien.

Han kunne blandt andet fortælle, at der lige nu er en netværksudfordring, for globalt set vokser den mobile datatrafik vokse med en faktor syv i 2021.

”I øjeblikket ser vi at 127 nye enheder forbindes til nettet hvert sekund, og det sætter tingene lidt i perspektiv, ikke mindst fordi eksisterende netværksteknologi og mange enheder på det er gamle, og det betyder at der bruges alt for meget tid på at drive og vedligeholde netværket,” siger Ravi Chandrasekaran til IT-Reload.

Nye udfordringer

Samtidig sker der det, at i trit med at netværket spiller en stadig større rolle for virksomhedens drift, er det også nødvendigt at være ekstra opmærksom på sikkerheden.

”Der dukker en masse nye trusler op som virksomhederne skal være opmærksom på, ikke mindst trusler der retter sig direkte mod enheder uden nogen form for sikkerhed,” pointerer Ravi Chandrasekaran.

Han fortæller at for at gøre det lettere for virksomhederne at få styr på sikkerheden i den nye verden, er det en klar fordel at automatisere så meget af netværket som muligt, på den måde skal du ikke reagere manuelt hver eneste gang der sker noget uventet på netværket.

De mange data

Udover sikkerhedsproblemer så skaber de nye netværk også enorme mængder data, data der kan være værdifulde for virksomheden.

”Udstyr der er koblet til netværket, og de nye intelligente netværk, producerer konstant data, data der indeholder værdifuld viden for virksomheden. De data kan hjælpe virksomheden med at optimere driften, men desværre ser vi at mange virksomheder ikke bruger disse data ordentligt. Vi forsøger ikke at forstå data,” siger Ravi Chandrasekaran.

Men det er nødvendigt at opsamle og forstå de data. De skal analysere og der skal skabes fornuft og mening af de data. For udover at optimere virksomheden, kan de også være med til at optimere selve netværket.

”Her kommer automation også ind, for den frigiver ressourcer der kan bruges andre steder. Og jeg er ikke i tvivl – netværket skal være en del af den digitale rejse som virksomhederne alle er på,” slutter Ravi Chandrasekaran.