Danske Mono Solutions opkøbt af tyske Bauer Media Group

Danske Mono Solutions opkøbt af tyske Bauer Media Group

Den danske SaaS-virksomhed var i høj kurs, og tyske Bauer Media Group betalte et trecifret millionbeløb for at overtage virksomheden

Mono Solutions er blevet opkøbt for et trecifret millionbeløb af Bauer Media Group, der er Europas største privatejede mediekoncern. Aftalen mellem Mono og Bauer Media Group blev endeligt indgået torsdag den 18. juli. De nærmere detaljer omkring handlen er ikke offentliggjort.

Danske rødder og en klar vision

Siden etableringen for tolv år siden har Mono haft den samme klare vision: at hjælpe små/mellemstore virksomheder (de såkaldte SMV’er) med at få succes på nettet. I 2011 lancerede Mono endvidere en partnerstrategi og samarbejder i dag med nogle af verdens største medievirksomheder og teleselskaber.

Mere end 95% af omsætningen kommer i dag via salg til partnere i udlandet. Denne forretningsmodel har drevet Monos internationale succes til hvad den er i dag – og er også det, der har fanget Bauer Medias interesse.

Ny forretningsstrategi

I dag har Mono flere hundredtusinde abonnementer på tværs af forskellige digitale marketingløsninger.

Marketing-services til SMV-segmentet er en essentiel del af Bauer Medias nye forretningsstrategi og Bauer betragter Monos teknologi og go-to-market model som et ideelt forspring ift. deres nye strategi.

Bauer Medias COO, Veit Dengler, skriver i en pressemeddelelse:

“Monos styrke i markedet er drevet af den perfekte kombination af ledende teknologi og fremragende service, som udmønter sig i skalerbare marketingløsninger af høj kvalitet for små virksomheder. Vores nyligt etablerede forretningsområde indenfor SMV-services vil i høj grad kunne drage fordel af Monos ekspertise og position i markedet. Vi ser frem til at arbejde sammen og lære af hinanden.”

Mono vil fortsætte med at innovere som hidtil – blot i større skala og med flere ressourcer qua Bauers stærke netværk og evne til at skabe vækst. Louise Lachmann, medstifter og CEO i Mono Solutions, skriver i pressemeddelelsen:

“Vi har fundet det perfekte match med Bauer. Vores visioner går hånd i hånd, og dette samarbejde vil i høj grad komme vores eksisterende partnere og deres kunder til gode ved at styrke vores evne til at drive innovation til markedet hurtigere end nogensinde før.”

Mono er stadig Mono

Monos tre stiftere: Louise Lachmann (CEO), David Westmark Højelsen (CTO) og René Hedegaard Petersen (CCO) vil fortsætte i deres nuværende stillinger med en stærk tiltro til, at Monos nye placering som en del af Bauer gruppen vil styrke virksomhedens produktivitet og gennemslagskraft i markedet.

Monos virksomhedsnavn, brand og organisation forbliver også uændret for at bibeholde den stærke kultur.

- lb