KMD-selskab køber Foqus Finance

KMD-selskab køber Foqus Finance

KMD's norske datterselskab, Banqsoft, har i dag købt en del af den danske softwarevirksomhed E Foqus. Det gælder de aktiviteter og aktiver, der knytter sig til produktet Foqus Finance. Banqsoft overtager således kundeforhold, software og 20 medarbejdere samt retten til at bruge og udvikle navnet og produktet Foqus Finance

E Foqus, der har hovedsæde i Lyngby nord for København, har siden 2000 specialiseret sig i softwareløsninger til finans- og shippingsektoren. Det er den del af E Foqus, der har fokus på finanssektoren, som Banqsoft i dag har erhvervet for et ikke offentliggjort beløb.

Med Banqsofts overtagelse af E Foqus' aktiviteter rettet mod finansielle kunder bliver E Foqus splittet op i to. Den del af virksomheden, der overtages af Banqsoft, bliver et datterselskab med navnet Banqsoft Denmark og får fuldt fokus på drift og udvikling af Foqus Finance, som altså fortsætter som produkt-brand. Den øvrige del af E Foqus fortsætter uafhængigt af KMD og Banqsoft under navnet EF Solutions A/S.

Strategisk opkøb

KMD's datterselskab Banqsoft er allerede i dag en af de vigtigste aktører på flere nordiske markeder for softwareløsninger til den finansielle sektor, herunder banking og leasing. Med købet i dag øger Banqsoft sin tilstedeværelse på det danske marked betragteligt.

"Med opkøbet i dag har vi sikret os et godt udgangspunkt for, at Banqsoft fortsat kan vokse i hele Skandinavien. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er et offensivt opkøb, vi har gjort i dag. Banqsoft har en ambition om at være blandt Nordens stærkeste leverandører af finansiel software. Derfor er købet i dag en vigtig milepæl," siger Per Johanson, der ud over at være bestyrelsesformand i Banqsoft også er en del af den daglige ledelse i KMD i Danmark.

"Købet af Foqus Finance giver os bedre muligheder, end vi har i dag, for at levere software, der passer til alle segmenter i markedet. Især inden for leasing og i forholdet til små og mellemstore virksomheder bliver vi markant styrket med Foqus Finance-platformen. Vi kommer til at stå stærkere i konkurrencen," siger Per Johanson.

Den rigtige køber

Medstifter og adm. direktør i E Foqus Niels Ammendrup fortsætter som direktør for den del af

E Foqus, der ikke overtages af Banqsoft, og som altså fortsætter under det nye navn EF Solutions A/S. Han siger om salget:

"Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem der overtager Foqus Finance. Banqsoft kender markedet rigtig godt og har både viljen og evnen til at videreudvikle og forbedre Foqus Finance-platformen. Det har været vigtigt for mig at finde en måde at få løftet forretningen til et nyt niveau. Med Banqsoft som ny ejer sikrer vi, at Foqus Finance får en ejer, der har tyngden og ekspertisen til at løfte virksomheden til gavn for kunderne."

Overdragelsen sker pr. 6. januar 2020.

- lb