Nyt partnerskab skal sikre 1 million smarte biler i Europa

Nyt partnerskab skal sikre 1 million smarte biler i Europa

Flere biler er i dag såkaldte ’forbundne biler’, der kan kommunikere med en såkaldt IoT (Internet of Things) -platform og det gør det muligt at tilbyde kunderne nye digitale services

Den japanske telekommunikationsudbyder, KDDI, har indgået et samarbejde med Orange Business Services, der skal bygge en ny IoT-platform til Toyota og Mazda. Med den nye platform vil bilproducenterne kunne tilbyde europæiske bilejere nye smarte digitale services.

Orange-løsningen vil i første omgang gøre det muligt for de japanske bilproducenter at tilbyde de nye digitale services i 63 europæiske lande og territorier via Oranges mobil-netværk.

Orange Business Services IoT-løsning integreres direkte med KDDIs egen platform og giver Toyota og Mazda en sikker og pålidelig løsning, der vil forbedre bilejernes køreoplevelse ved hjælp af en række avancerede tjenester. For at opnå en høj sikkerhed og performance etableres der cloudforbindelser mellem de to platforme, som skal køre på Oranges backbone netværk.

Forbedring af køreoplevelsen i Europa

Grænsefladen mellem den fysiske og digitale verden udviskes mere og mere i takt med, at biler udstyres med sensorer og kommunikationsteknologier. Sådanne intelligente biler kan fx diagnosticere egne fejl og sende reparationsinstruktioner til ejeren eller mekanikeren og varsle behov for eftersyn. Når bilerne bliver tilset i tide, kan bilejeren undgå unødigt dyre reparationer og forlænge bilens levetid.

- IoT-tjenester er altafgørende for, at vi kan forbedre køreoplevelsen for vores kunder. Med den nye skræddersyede Orange IoT-platform kan vi bringe personlig service op på et helt nyt niveau for ejere af Toyota og Mazda biler i Europa. Med løsningen kan bilejerne drage fordel af det aller bedste inden for sikkerhed og køreoplevelse, siger Ken Sakai, administrerende direktør for KDDI Europe, Ltd.

- Dagens mest innovative bilproducenter udnytter IoT til at levere den køreoplevelse, som forbrugerne ønsker. Efter omfattende rådgivning og en pilot med KDDI har vi leveret en skræddersyet IoT-platform, der med innovative tjenester giver bilejerne et forøget niveau af sikkerhed og bekvemmelighed, siger Valerie Cussac, Senior Vice President, Smart Mobility Services, Orange Business Services.

- lb