Danskerne slår egen rekord i dataforbrug på mobilnettet

Danskerne slår egen rekord i dataforbrug på mobilnettet

Antallet af mobile dataabonnementer er steget med 300.000 på bare et år

Der er mere trafik på mobilnettet end nogensinde før. På blot et år er antallet af mobile dataabonnementer steget med mere end 300.000, samtidig med at danskernes dataforbrug er steget 40,7 %. Det viser den nye telestatistik fra Energistyrelsen for første halvår 2019.

Ifølge Energistyrelsens nye telestatistik for første halvår af 2019 er antallet af mobile dataabonnementer til smartphones, tablets og computere steget med lidt over 300.000 på bare ét år. Samtidig er datatrafikken på mobilnettet steget 40,7 %, så det gennemsnitlige dataforbrug pr. abonnent rammer 9 GB om måneden. Det højeste dataforbrug findes blandt teleselskabet 3’s kunder, der i gennemsnit bruger 12,4 GB data om måneden.

”Vores kunder er notorisk kendte for at gå foran, når det gælder om at tage ny teknologi til sig og udnytte de muligheder, der følger med. Der, hvor den gennemsnitlige danskers dataforbrug er i dag, var vores kunder for halvandet år siden. Så hvis vores kunders nuværende forbrug er nogen indikation for, hvor markedet bevæger sig hen, har vi kun set toppen af isbjerget,” siger Morten Christiansen, CEO for 3.

5G vil give fiber kamp til stregen

De mobile dataabonnementer, såsom mobilabonnementer med data inkluderet, tillægsabonnementer til fx tablets eller dedikerede dataabonnementer til mobilt bredbånd, giver danskerne adgang til internettet via mobilnettet. Teleselskaberne byder på retten til at benytte frekvenser på mobilnettet på årlige auktioner, der afholdes af Energistyrelsen.

I 2020 planlægger Energistyrelsen at sende de længe ventede 5G-frekvenser i udbud. 5G er den nyeste og hidtil hurtigste generation af mobilnettet, og når teleselskaberne får adgang til det, vil de via mobilnettet kunne levere en hastighed og kapacitet, som matcher fiberforbindelser.

”5G kommer til at åbne helt nye muligheder, men allerede nu kan mobilnettet levere hastigheder og kapacitet, der matcher langt de flestes behov. Ellers ville danskerne vælge andre løsninger, og så ville vi ikke se den stigning i dataforbruget. Intet tyder på, at udviklingen har toppet eller flader ud. Tværtimod. Derfor er det også afgørende, at vi som leverandør af de mobile forbindelser bliver ved med at udvide og optimere vores netværk, så vi kan følge med efterspørgslen,” siger Morten Christiansen.

Energistyrelsens telestatistik for første halvår 2019

  • De mobile dataabonnementer til smartphones, tablets og computere er steget med lidt over 300.000 fra første halvår 2018 til første halvår 2019. Fra første halvår 2017 og to år frem er stigningen på lidt over 700.000 abonnementer.
  • Den gennemsnitlige mobile datatrafik pr. abonnement pr. måned er 9 GB i første halvår 2019. Teleselskabet 3’s kunder har det højeste dataforbrug på mobilnettet med 12,4 GB.
  • Den samlede mobile up- og downloadtrafik er steget 40,7 % i perioden.

- lb