Ericsson demonstrerer værdien af 5G, IoT og digital transformation ved MWC 2017

5G bliver for alvor foldet ud med demonstrationer af bl.a. fjernstyrede biler og en fjernstyret haptisk handske forbundet til en fjernt placeret læge

Af Lars Bennetzen, MWC, Barcelona

På Mobile World Congress 2017 i Barcelona præsenterer Ericsson løsninger for den digitale verden. Ericsson vil i samarbejde med partnere og kunder vise over 70 demonstrationer, der synliggør, hvor langt fremme i den teknologiske udvikling, Ericsson er.

The Internet of Skills

Ericsson og King's College London viser, hvad de kalder for "The Internet of Skills".

En del af denne demonstration består i en haptisk handske, som gæsterne kan prøve. Handsken simulerer en fjernstyret lægeundersøgelse på en patient via sensorer, og demonstrationen er et eksempel på, hvordan det taktile internet kan understøtte opgaver af afgørende betydning.

Connect to Learn

Ligesom de foregående år kan gæster, i overensstemmelse med GSMA's fokus på bæredygtighed, engagere sig i FN's bæredygtige udviklingsmål og lære mere om Ericssons talrige samfundsorienterede projekter. Gæsterne kan opleve fremtidens uddannelse, fx hvordan det er at gå på en Connect to Learn-skole i Myanmar, ved brug af Virtual Reality.

Smart Factory-prototype

Ericsson og China Mobile har sammen udviklet en 5G-baseret Smart Factory-prototype ved brug af 5G Core Network-teknologi - Network Slicing. Demonstrationen vil simulere samlebåndet i en Smart Factory, og det er muliggjort af de 5G-opkoblede standard PLC-forbindelser.

Flere cellulære IoT-use cases vil blive demonstreret i samarbejde med førende operatører og økosystem-partnere: Det er fx smart cities, flådestyring, smart buildings, smart agriculture og fremstillingsvirksomheder drevet af Cat-M1- og NB-IoT-teknologier.

5G-evolution

Ericsson fremviser sine 5G-løsninger med use cases og demonstrationer. I en live demonstration med Intel, fremvises den nye over-the-air-5G-28GHz-forsøgsradio samt enheds-platform, der er blevet til via et industrielt samarbejde. I demonstrationen fremvises også Ericssons prisvindende 5G Test Bed og Intels 5G Mobile Test Platform.

I lyset af den globale efterspørgsel af mobile højhastighed-tjenester vil Ericsson fremlægge omfattende Gigabit Class LTE-showcases. Lanceringen af Gigabit Class LTE-tjenesten er med til at styrke Ericssons seneste 5G-portefølje.

Ericsson vil i samarbejde med Sprint demonstrere fremskridt inden for LTE-teknologien og for første gang i industriens historie vise en ydeevne på 1 Gbps over 60 Mhz på LTE TDD spektret. Ericsson, AT&T, Orange og Qualcomm Technologies vil vise Gigabit Class LTE som en måde at øge kapacitet og forbedre ydeevne på tværs af netværk ved brug af både licenseret og licensfrit spektrum.

En af hovedattraktionerne for gæsterne bliver den fjernstyrede bil, som kører mellem Ericsson og Telefonica Spain. Gæster får muligheden for at sætte sig bag rettet og teste forbindelsen til en bil uden for kongres-området gennem et 5G-prøvesystem.

Next generation-TV

Ericsson fremviser de seneste innovationer inden for TV & Media. Ved at sammenkoble publikumsoplevelsen, bedre udnyttelse af data og en maksimering af netværk vil Ericsson demonstrere den egentlige værdi af TV og medier som en betydelig differentiator i en konvergeret verden.