Danmark i top med internethastigheder

Danmark i top med internethastigheder

På blot et enkelt kvartal er Danmark gået fra en 11. plads til en 6. plads på listen over lande med de hurtigste internethastigheder, og overhaler dermed lande som Finland, Singapore og Japan

Danmark er kommet i fint selskab, når det handler om at have hurtigt internet.

Det er én af konklusionerne i den nye State of the Internet-rapport fra CDN-virksomheden Akamai, der præsenterer de nyeste tal og tendenser inden for internethastighed, bredbåndsforbindelser og internetprotokoller.

I rapporten fremgår det, at Danmark er stormet ind på den globale top 10-liste over lande med de hurtigste internethastigheder. Med en gennemsnitlig hastighed på 20,7 Mbps over hele landet er Danmark gået fra en kedelig 11. plads til en flot 6. plads på bare et kvartal, hvilket er en stigning på 25%.

- Én af årsagerne til fremgangen skyldes, at private udbydere har installereret bedre bredbåndsforbindelser i en lang række danske byer. Samtidig har den danske regering fokus på at få bedre bredbånd til udkants-Danmark, så forhåbentlig vil vi beholde den gode position, siger Per Sterner, der er nordisk direktør hos Akamai.

På turen op til 6. pladsen har Danmark overhalet lande som Finland, Singapore, Holland og Japan - og vippet Letland ud af top 10-listen. Vi må dog stadig se os slået af vores nordiske naboer fra Sverige og Norge, der indtager hhv. nr. 3 og 2. på listen.  Førstepladsen fastholdes stadig af Sydkorea med en gennemsnitlig internethastighed på 26,1 Mbps.

Andre tal fra rapporten:

  • Norge er fortsat det land i Norden med den hurtigste gennemsnitlige internethastighed (23,6 Mbps).
  • Hele seks europæiske lande har fundet vej til top 10-listen over lande med de hurtigste gennemsnitlige bredbåndsforbindelser over 25 Mbps: Norge (#2), Sverige (#3), Danmark (#5), Schweiz (#6), Finland (#8) og Letland (#10). Imponerende årlige stigninger blev registreret fra Danmark (75 pct.) og Norge (62%).
  • Den gennemsnitlige globale bredbåndshastighed ligger på 7,0 Mbps.
  • I fjerde kvartal af 2016 oplevede England endnu engang at have de hurtigste gennemsnitlige mobile internethastigheder på 26,8 Mbps.

Læs hele rapporten her.

- lb