GlobalConnect køber Nianet
Christian Holm Christensen, adm. direktør i GlobalConnect

GlobalConnect køber Nianet

Købesummen er hemmelig og myndighederne skal først godkende købet, der reelt efterlader det danske marked af fibernet med kun to store udbydere TDC og GlobalConnect

- Nianet A/S er et veldrevet selskab, og vi har stor tiltro til, at medarbejderbasen, de langsigtede kundeforhold samt kundemixet i porteføljen vil bidrage positivt til GlobalConnects udvikling og vækst fremadrettet, siger Christian Holm Christensen, adm. direktør i GlobalConnect om aftalen.

- Nianet har ekspertisen og systemerne til at aktivere ydelser på nye områder for GlobalConnect, siger Rune Bech, bestyrelsesformand i Nianet, der på vegne af de 13 ejere af selskabet glæder sig over aftalen med GlobalConnect, der vil medvirke til sætte endnu mere fart på den digitale opgradering af Danmark:

Transaktionen er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder, og indtil disse foreligger, vil de to selskaber fortsætte driften som hidtil uafhængigt af hinanden og som to selvstændige virksomheder. Parterne er enige om ikke at oplyse købesummen.

Nianets ejere er blevet rådgivet i processen af Nordea Corporate & Investment Banking, Accura Advokater og PwC, mens GlobalConnect er blevet rådgivet af henholdsvis Deloitte Corporate Finance og advokatfirmaet Plesner.

Nianet er udbyder af fibernet, datacenter, sikkerhedsløsninger og cloud service. Virksomheden servicerer virksomheder og den offentlige sektor i Danmark. Virksomheden havde i 2016 en omsætning på 344 mio. kr. og beskæftiger 150 medarbejdere.

GlobalConnect er en af Danmarks førende, udbydere af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. Virksomheden havde i 2016 en omsætning på 607 mio. kr. og beskæftiger 260 medarbejdere.

-mo