Norsk Wi-Fi til Bornholmslinjen

Norsk Wi-Fi til Bornholmslinjen

Norsk hightech fra øverste hylde skal løse den svære opgave med at sikre stabilt internet på Bornholmslinjens rute mellem Rønne og Ystad

Molslinjen har taget fat på den svære opgave med at sikre stabilt internet på ruten og mener at have fundet løsningen i form af norske Spectro Remote, som også har sikret stabilt internet på hurtigfærgerne over Kattegat.

"Vi mener at have fundet den bedst mulige løsning på en ret kompliceret udfordring, og den teknologi sender vi med Express 1 til Bornholm," siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Udfordringen består i at skyde internet næsten 35 kilometer ud over vandet og ramme en hurtigfærge, som bevæger sig med op mod 70 kilometer i timen. Løsningen er en gyro-stabiliseret antenne på skibet og kraftige antenner på landsiden af både Bornholm og Sverige.

"Vi har vænnet os til, at vi kan være online overalt, og vi har lagt os i selen for at finde en løsning, som giver stabilt og brugbart bredbånd på færgen," siger Jesper Skovgaard.

Molslinjen tager sin første tur mellem Rønne og Ystad den 1. september 2018. Inden da skal Molslinjens teknikere på tur til Rønne og Ystad for at finde de mest optimale steder at sætte antenner op på land.

- lb