Sådan får du hurtigere internet

Sådan får du hurtigere internet

Per Sterner, nordisk chef for it-virksomheden Akamai, giver her syv gode råd til, hvordan du sikrer, at dit internet kører så hurtigt som muligt

Du har købt den største og dyreste bredbåndspakke, men alligevel halter internettet bagefter, når du streamer film, læser nyheder og spiller spil online. Heldigvis er der faktisk noget, du kan gøre for at internettet kører så hurtigt som muligt.

- Oplever man langsomt internet, ligger ansvaret ikke nødvendigvis hos internetudbyderen. Det kan også skyldes en række andre ting i husstanden, som man faktisk selv kan gøre noget ved, siger Per Sterner, der er nordisk chef for it-virksomheden Akamai og tilføjer:

- Grænserne for internethastigheder bliver hele tiden rykket. Ifølge vores nyeste State of the Internet-rapport er den gennemsnitlige bredbåndshastighed i Danmark steget med 29 pct. siden sidste år, og Danmark ligger nu i top 10 over lande med de hurtigste internetforbindelser.

Per Sterner giver her syv gode råd til, hvordan man får de sidste dråber ud af sit bredbåndsabonnement.

1: Lav en fartmåling

Første skridt er at kende den reelle internethastighed. Der er mange sider på internettet, hvor du kan måle din internethastighed, fx Speedtest. Hvis hastigheden er meget lavere end den hastighed, du har betalt for, bør du kontakte din internetudbyder.

2: Find den optimale placering af din router

Mange tror fejlagtigt, at så længe routeren er i huset, er der ingen problemer. Sandheden er dog, at både distance og blokeringer i form af vægge, møbler og døre har en stor indvirkning på din internethastighed. Som udgangspunkt er det godt at finde et centralt sted i huset, hvor routeren kan stå højt hævet over gulvet.

3: Sluk for apps på din smartphone

Selvom man ikke har sine mobile apps åbne, så kan de stadig køre i baggrunden. Udover at trække på batteriet, trækker de også på bredbåndshastigheden, hvis man er koblet på sit Wi-Fi derhjemme. Husk derfor altid at lukke dine apps, når du ikke bruger dem.

4: Tjek, hvilke programmer, der starter på din computer

Når du installerer nye programmer på din computer, er langt størstedelen af dem indstillet til at starte op, når du tænder computeren. Det kan have indvirkning på din internethastighed, når et hav af programmer kører i baggrunden og trækker på båndbredden. På din computer kan du ændre i indstillingerne for, hvilke programmer, der skal starte, når du tænder computeren.

5: Opgradér din router

Dit dyre bredbåndsabonnement er ikke meget værd, hvis du ikke har en router, der kan transmittere dit signal optimalt. Undersøg, om der er kommet nye routere fra samme producent, og prøv eventuelt at ringe til din udbyder. Mange udbydere giver gratis opgraderinger af routere for at holde fast i kunderne.

6: Træk et kabel

Ja, det virker måske lidt gammeldags, men den mest effektive vej til højere internethastigheder ligger altså i et såkaldt ethernet-kabel. Med et kabel bliver signalet sendt direkte til din computer uden nogle fartbump, og du vil uden tvivl kunne mærke forskel fra før.

7: Opdatér dit internetabonnement ofte

Internetudbyderne kan hele tiden levere abonnementerne billigere, så sørg for at opdatere dit abonnement, så du ikke betaler for noget, der var hurtigt for tre år siden.

- lb