Sådan sikrer du din app mod misbrug

Sådan sikrer du din app mod misbrug

I takt med at det er blevet lettere for almindelige mennesker at udvikle deres egne apps, har virksomheder og deres brands oplevet en stigning i antallet af efterligninger. Her er en række gode råd, der sikrer din app mod misbrug

App-svindel er et stigende problem, der kun ser ud til at blive større i fremtiden, men heldigvis kan man tage sine forholdsregler.

Langt størstedelen af al app-misbrug falder inden for tre forskellige kategorier:

- Den første er krænkelse af varemærker, hvor falske apps udgiver sig for eller hævder at have tilknytning til et rigtigt brand.

- En anden er krænkelse af ophavsretten, hvor de falske apps misbruger billeder og logoer, der er beskyttede af ophavsretten.

- Den tredje er dem, der udgiver sig for at være noget, de ikke er, i forsøg på at stjæle personlige oplysninger, der kan bruges til fx identitetstyveri.

App-misbrug kan ikke kun beskadige et brands omdømme. Det kan i værste fald også påvirke bundlinjen, hvis forbrugerne i forvirringen bruger deres penge hos det falske brand. Derfor er det altafgørende, at man som virksomhedsejer gør sig bekendt med de forskellige former for app-misbrug, så de kan forhindres på bedst mulig vis, og kunderne igen kan føle sig trygge.

Overvåg dine brands

App-misbrug er en form for online brandudnyttelse, og denne type svindel kan ske på tværs af flere kanaler. Det er derfor vigtigt, at man overvåger sit brand på de sociale medier, online salgskanaler og alle andre steder, hvor brandet er til stede online. På den måde kan man opdage, om svindelnummeret er større end først antaget.

Hundredvis af app-butikker

Mange tror, at der kun er to eller tre app-butikker på globalt plan, men virkeligheden ser meget anderledes ud. Der findes hundredvis af app-butikker over hele verden, og mens nogle af dem er yderst sikre og opmærksomme på falske apps, er der stadig mange andre – især i vækstlande – hvor det ikke er tilfældet.

Sikkerhedsniveauet og kvaliteten af godkendelsesprocesserne kan variere fra app-butik til app-butik, og derfor er det i sidste ende op til brandet at sikre, at eventuelle varemærkekrænkelser behandles hurtigst muligt.

Spot problemerne hurtigt

Som brugen af smartphones og populariteten af apps stiger, bliver det også i stigende grad sværere for virksomheder at sikre deres intellektuelle ejendom. Men ved at blive bevidst om de forskellige former for online app-misbrug og de konsekvenser, det kan medføre, kan virksomhederne blive i stand til selv at spotte problemerne og sørge for, at de bliver håndteret hurtigt.

Kilde: MarkMonitor, der arbejder med online brandbeskyttelse.

-mo