Danfoss 3D printer sig ind på verdenskortet
Koncernchef Kim Fausing hos Danfoss

Danfoss 3D printer sig ind på verdenskortet

Med åbningen af tre globale centre for 3D printer-teknologi tager Danfoss endnu et stort skridt på vejen i den digitale transformation. Det første center placeres i Danmark, derpå følger Nordamerika og Asien

Ambitionen er klar: Danfoss vil være digital frontløber, og virksomheden tager endnu et stort skridt på et af de vigtige områder af sin digitale transformation.

Den 29. august åbner Danfoss det første af tre globale 3D printer-centre. Centret placeres i Nordborg og giver mulighed for, at alle fra de forskellige forretninger i EU-regionen kan få prototyper og komponenter 3D printet. De kan også hente eksperthjælp i centret.

Ud over dette center er der også et undervejs i Nordamerika, ligesom Danfoss har planer om at åbne et i Asien.

Det nye 3D printer-center har tiltrukket stor interesse fra medarbejdere i alle Danfoss’ R&D afdelinger. Før den officielle åbning har centret allerede en stor pipeline af projekter.

Danfoss’ koncernchef Kim Fausing understreger, at 3D print er en vigtig del af Danfoss’ digitale transformation, og han har store forventninger til de mange muligheder, teknologien åbner op for.

”Den viden og det udstyr, som vi har at tilbyde, er i verdensklasse, og jeg ser frem til, at vi kan anvende de nye digitale teknologier til at styrke vores tilbud til kunderne. Med det første af vores ADM centre tager vi endnu et stort skridt fremad,” siger Kim Fausing.

ADM centrene i Europa, Nordamerika og Asien bliver frontløberne for Danfoss’ digitale transformation på 3D print-området og vil være udstyret med den førende teknologi inden for 3D print. HP4200 er den første af sin slags til at blive installeret hos en slutbruger i Skandinavien. Den er ti gange hurtigere end andre pulverbaserede 3D printere, og teknologien vil sætte en ny standard inden for høj volumen produktion.

”Centrene vil hjælpe os til at speede vores R&D og udviklingsprocesser op og derved tiden til, at vi rammer markedet, optimere produktionseffektiviteten og gøre os i stand til at skabe morgendagens produkter hurtigere,” siger Danfoss’ teknologidirektør Andre Borouchaki.

Additiv Design & Manufacturing

De fleste konventionelle produktionsmetoder går basalt set ud på at fjerne lag fra enheden, indtil den ønskede form er opnået. 3D print involverer tilføjelsen af lag. Industrieksperter refererer til dette som additiv manufacturing. Det foregår typisk ved at tilføje lag på lag, indtil den ønskede form er opnået. ADM materialer inkluderer en bred vifte af termoplastik, harpiks såvel som keramiske materialer, metaller, kompositter og beton.

- lb