Deleøkonomien skal med

Deleøkonomien skal med

Tre unge iværksættere vil nu gøre livet endnu lettere for de af os, der gerne vil dele lidt mere og smide lidt mindre ud. Deres nye app - Sharepeeps - gør det muligt at bytte, låne, få og forære alt mellem himmel og jord

Danskerne er vilde med deleøkonomi. Ifølge TV2 er deleøkonomien i Danmark tredoblet fra 2014 til 2015. Navne som GoMore og AirBnB er næsten ligeså kendte herhjemme som IKEA og McDonalds. Og det danskudviklede initiativ, Too Good to Go, har netop modtaget Nordisk Råds Miljøpris, for dets bidrag til reduktionen af madspild. Vi deler alt fra mad, tøj, bolig og køkkengrej, og med den nye app Sharepeeps, bliver det nu endnu lettere at tage deleøkonomien med på farten.

Det skal være nemt og billigt at være bæredygtig

Bæredygtighed skal hverken være besværligt eller dyrt. Faktisk bør man kunne spare penge på at skåne miljøet og spare på ressourcerne. Det mener de tre unge iværksættere bag Sharepeeps, Anders Toft Larsen, Daniel Knutzen Thulstrup og Nikolaj Kirk Jordansen. De tror på, at løsningen er en mere fællesskabsorienteret indsats, end den vi ser i dag.

- Hele tiden bliver vi mindet om, at forbruget stiger og stiger, mens jordens ressourcer bliver færre og færre. Og som om det ikke var nok, viser det sig faktisk, at mange af de ting, ”vi forbruger”, bliver smidt ud, før de er udtjent. Det fik os til sidst til at sætte os sammen og tegne den app, som vi mener, der er brug for, forklarer Daniel Knutzen Thulstrup.

Byt, lån, få og forær

Konceptet bag Sharepeeps er ganske simpelt: Brugere kan tilbyde eller søge efter ting til lån, bytte eller foræring indenfor en række forskellige kategorier og geografiske områder. Platformen er designet til at være en brugervenlig og fleksibel løsning, man altid har ved hånden, når behovet opstår. Står du fx og mangler et stegetermometer, kan du hurtigt og nemt finde én i nærheden, som vil låne dig et.

De tre unge iværksættere har en ambition om, at Sharepeeps kan være starten på et bæredygtigt fællesskab, der kan skubbe til og udvikle forståelsen af, hvad deleøkonomi er. For i deres optik handler deleøkonomi nemlig ikke blot om at spare penge.

Vi håber at kunne sætte nogle tanker i gang hos forbrugerne, og gerne til fordel for miljøet. Tænk, hvis opturen ved at dele sine ting med andre og få noget igen, opvejer glæden ved at købe og eje, siger Daniel Knutzen Thulstrup.

Sharepeeps blev lanceret 1. november 2016, hvilket bliver fejret med en bytte-fest i København lørdag d. 5. november 2016. Læs mere om festen på Sharepeeps’ facebookside www.facebook.com/Sharepeeps.

- lb