Er det en god ide at købe brugt bærbar i 2018?

Er det en god ide at købe brugt bærbar i 2018?

ANNONCE: Mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner kræver, at man også har adgang til en computer derhjemme. Derfor er der altså nogle penge at spare ved at købe en brugt bærbar pc, men hvad er det, man skal være opmærksom på i så fald? Det kan du få svar på i denne guide

Du findes en lang række fordele og ulemper ved købet af en brugt bærbar pc. Først og fremmest gør du miljøet en stor tjeneste ved, at du vælger at købe en brugt bærbar, da der ikke skal bruges ekstra ressourcer på at bygge en helt ny computer, så klap dig selv på skulderen over det.

Dernæst har det den anden fordel, at en brugt bærbar som nævnt vil være billigere end en helt ny, da andre har haft hænderne i den, og derfor vil den ikke kunne sælges til butikspris. Mange er derfor bange for, at der er noget galt med computeren, og at den vil gå i stykker kort tid efter købet. 

Det er dog sjældent tilfældet, at det sker, men for en sikkerheds skyld er det derfor købeloven findes. Købeloven sikrer, at hverken køber eller sælger skal gå med til noget, der ikke var en del af købsaftalen, og den gælder også for købet af brugte varer. I tilfældet med en brugt bærbar gælder det dog kun, hvis du ikke køber den af en privatperson.

Læs mere om forholdet mellem købeloven og køb af en brugt bærbar pc på 3 tips til dig, der vil købe en brugt pc på nettet.

Derudover skal du altid sørge for at få kvitteringen med på den brugte computer fra den tidligere ejer, hvis der skulle opstå problemer med computeren. Desuden vil garantien på computeren stadig gælde, hvis altså ikke ejeren har haft den så længe, at den er udløbet.

Overvej, hvad du forventer af computeren

Før du går ud og bruger dine hårdt tjente penge på en computer, så overvej, hvad du skal bruge den til. Mange studerende køber en brugt bærbar, da den både vil være billigere, og den som regel kun skal bruges til at skrive noter og opgaver på. 

Skal du redigere billeder, hvor tunge software-programmer trækker eller spille computerspil på din nye bærbar, bør du overveje, om det ikke er bedre at lægge lidt ekstra oven i og så måske købe en helt ny computer.

Det er ikke nogen hemmelighed, at en computer bliver langsommere over tid, men faktisk kan de meget mere, end man skulle tro, og bare fordi en bærbar pc er blevet brugt af en anden person, betyder det jo ikke, at den er klar til at blive smidt ud. Spørg eventuelt, om du må låne computeren med hjem en dag eller to og se, om den opfylder dine krav.