Kodning kommer på skoleskemaet
Foto: Mark Thyring

Kodning kommer på skoleskemaet

Tre 11-årige skolepiger fra Danmark vandt for nyligt en global programmeringskonkurrence og det bliver måske ikke sidste gang at skolebørn udemærker sig på IT området. Til næste år skal over 100 skoleklasser nemlig have kodning på skemaet.

Hos IT-Branchen, der længe har arbejdet med deciderede Coding Classes i forskellige kommuner, viser befolkningens klare udmelding, at politikerne ikke længere kan undgå at handle.

- Det her er jo et folkeoprør mod de politikere, der ikke kan se vigtigheden af at få it- og teknologi ind som et skabende og kreativt fag i folkeskolen, siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Kun 11 procent af befolkningen mener, at skolerne allerede i høj grad giver eleverne de kompetencer inden for it og teknologi, som de skal bruge for at begå sig i morgendagens samfund.

- Vi står i en virkelighed, hvor det at kunne forstå kodning og skabe løsninger i en digitaliseret verden, er lige så vigtigt som at kunne læse og regne. Det ved danskerne godt, og de ønsker, at opgradere folkeskolen til den virkelighed, som børnene allerede møder i dag, siger Birgitte Hass.

Til næste år skal over 100 skoleklasser fra hele landet i forbindelse med Coding Class have kodning på skoleskemaet, og over hvert 3. skole i København er nu tilmeldt.

I løbet af efteråret vil IT-Branchen i samarbejde med læreruddannelsen også se på, hvordan man kan få indført it- og teknologi som skabende fag hos dem, så de fremtidige lærere er klædt på til den digitale fremtid.

Både kommuner, elever, forældre og lærere efterspørger it som fast fag i folkeskolen. Nu mangler blot en sidste ting.

- Så kære politikere, nu er det på tide, at I viser, hvad I er valgt til. Nu er det på tide, at gør jeres for at få it på skoleskemaet, slutter Birgitte Hass.

Du kan læse mere om Coding Class her

Du kan læse undersøgelsen fra Danmarks Statistik her

-mo