Nordjysk it-gazelle trodser flaskehalse

Nordjysk it-gazelle trodser flaskehalse

It- og televirksomheden Complea A/S er netop blevet tildelt prisen ‘Børsen Gazelle 2015’. Flere nye akkvisitioner skal sikre, at Complea i løbet af de næste år igen kan fordoble såvel omsætning som antal medarbejdere

Den Nørresundby-baserede it- og televirksomhed Complea A/S har på få år skabt næsten 20 nordjyske arbejdspladser på det hastigt voksende marked for internetbaserede teleløsninger i Danmark og på Grønland.

En række akkvisitioner både i og uden for Nordjylland har sammen med organisk vækst og en professionalisering af Compleas bestyrelse sikret virksomheden en stærk position, og målet er fortsat vækst på it-området samt at blive dansk markedsleder inden for komplette ip-baserede teleløsninger.

Complea er netop blevet tildelt prisen ‘Børsen Gazelle 2015’ på grund af virksomhedens væksttempo, men direktør i Complea Morten Hovaldt hæfter sig ved, at det nordjyske it-arbejdsmarked i stigende grad bærer præg af flaskehalse. Virksomhedens ambitioner om igen at fordoble omsætning og antal medarbejdere inden for de næste 4-5 år indebærer derfor uundgåeligt nye akkvisitioner.

Køber kompetencer

- Det er efterhånden blevet vanskeligt at finde de rette it-kompetencer i Nordjylland, også selv om vi samarbejder med et rekrutteringsfirma og er indstillet på at rekruttere fra hele landet, siger Morten Hovaldt.

- Vores opkøbsstrategi handler derfor ikke alene om at få ny forretning. Det handler i mindst lige så høj grad om, at det er en effektiv måde at få nye og kompetente medarbejdere på, fortsætter han og henviser til, at han aktuelt har opkøbsforhandlinger med to virksomheder, mens en tredje virksomhed er undervejs.

Compleas akkvisitioner omfatter blandt andet dele af det Aarhus-baserede iPinion samt alle aktiviteterne i nordjyske Mariendal Kommunikation A/S, der begge faldt på plads i 2013. Og sidste år overtog Complea IT Nord fra den ligeledes nordjyske Uggerhøj-koncern.

Morten Hovaldt tilføjer, at Complea de seneste år permanent har haft to elever i virksomheden. Dels med henvisning til virksomhedens sociale ansvar, men også fordi eleverne typisk ender med at kvalificere sig til et regulært ansættelsesforhold og dermed bliver en langsigtet kilde til nye medarbejdere.

Flere nordjyske jobs

Complea har ud over hovedkontoret i Nørresundby også en afdeling i Frederikshavn, og Morten Hovaldt er ikke i tvivl om behovet for flere medarbejdere - primært i Nordjylland.

- Det forudsætter naturligvis, at vi - på den ene eller anden måde - tilfører de rette kompetencer, men under den forudsætning er vejen banet for et fortsat højt væksttempo, siger Morten Hovaldt og tilføjer afsluttende:

- Vi integrerer it og telefoni på en effektiv måde, som ingen andre it- og televirksomheder herhjemme endnu har været i stand til at gøre os efter. Og når vi samtidig har at gøre med et marked, der både i Danmark og i udlandet er i markant vækst, så er vi overbeviste om, at vi slet ikke er færdige med at skabe nordjyske it-arbejdspladser.

- lb