Nu får børnene deres helt egen bogtjeneste

Nu får børnene deres helt egen bogtjeneste

Når app'en Fairytell går i luften 1. september 2017, bliver det med mere end 500 kendte og klassiske titler for aldersgruppen 0-10 år Fairytell koster 59kr./md og virker på smartphone og tablet

- Vi voksne er relativ tro mod opfattelsen af, hvad en bog er. Sådan har børn det ikke i dag. Den gode historie kan ses, læses eller lyttes til, fortæller Henriette Høj Gharib, grundlægger af Fairytell og fortsætter:

- Der er en masse forskning, der understøtter, at desto tidligere børn får interesse for læsning, desto bedre klarer de sig.

Pippi Langstrømpe, Rasmus Klump, Alfons Åberg og Mimbo Jimbo er blandt de mange populære figurer, som bliver tilgængelige hos Fairytell. Børn kan opleve bøgerne via både lyd og tekst, og kan dermed også få støtte til at lære at læse. Fairytell vil også tilbyde kendte børnebøger, som ikke har kunnet opleves digitalt før. Hele kataloget bliver sammensat efter børnenes behov, lyst og adfærd.

Danmarks største forlag byder Fairytell velkommen

- Vi er meget glade for, at en spiller som Fairytell har meldt sin ankomst. Vi vil meget gerne høste erfaringer med netop denne målgruppe. Vi er desuden nysgerrige over for, hvordan børnene vil anvende en så skræddersyet løsning, og er derfor meget positive overfor samarbejdet, fortæller Jeppe Mossin, digital salgschef fra Gyldendal.

En af ambitionerne med Fairytell er, at flere børn lettere og billigere får adgang til de gode bøger. Fairytell har indgået samarbejde med de største børnebogsforlag og partnere, som selv driver salg mod børnefamilierne.

Fairytell er bygget op i et sjovt og eventyrligt univers, hvor barnet trygt kan gå op opdagelse i Fairytell-træets krone. Enten alene eller sammen med en forælder.

- Vi arbejder hele tiden på, at gøre universet sjovt for barnet. Vores eventyrtræ står i en skov med fuglekvidder, og kvækkende frøer. I træets krone og omgivelser, guider billeder barnet ind til bøgerne. Undervejs bliver børnene mødt af små animationer og lyde, der giver lyst til at udforske bøgerne nærmere, slutter Henriette Høj Gharib.

- lb