Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

ANNONCE: Står du og skal indrette et hjemmekontor, men ved du ikke helt, hvordan du skal komme i gang? Så læs med her, hvor du får gode tips til at indrette et produktivt og overskueligt kontor i privaten

Før du går i gang med at indrette dit hjemmekontor, skal du definere, hvilke behov og ønsker du har for det. Skal det udelukkende være kontor, eller kommer det også til at blive brugt som opbevaring af eksempelvis støvsugeren og vinterjakkerne? Skal det være hyggeligt og hjemligt, eller skal det udelukkende være professionelt? Når først disse ting er på plads, kan du gå i gang med at indrette dit hjemmekontor, lige som du vil have det. 

Få styr på opbevaring  

Uanset om det udelukkende bliver kontor, eller det bliver en kombination, skal der nok være noget opbevaringsplads. Sørg for, at der er rigeligt af slagsen, så der hellere er en skuffe for meget end én for lidt. Der er masser af forskellige former for opbevaring til hjemmekontorer, og en god idé kan eksempelvis være at have et skuffemøbel under skrivebordet. Desuden kan du med fordel investere i eksempelvis en spinkel reol, som sagtens kan indeholde mange sager, men som ikke tager så meget plads på kontoret. 

Køb gode møbler  

Det vigtigste i forhold til at skabe et effektivt workspace derhjemme er uden tvivl, at du investerer i nogle gode møbler. Hvis ikke din kontorstol og dit skrivebord er godt nok, kommer du umuligt til at udrette noget, og du risikerer at få skavanker, fordi du sidder forkert. Brug derfor nogle penge på at købe en god kontorstol, som minimerer risikoen for rygsmerter og -skader. Desuden kan det være en idé at investere i et justerbart skrivebord, så du altid kan sidde helt perfekt. Hvis du gerne vil have møblerne til en god pris, kan du med fordel købe brugte kontormøbler. Det er både godt for din pengepung og for miljøet.

Sørg for ordentlig belysning  

Når du skal sidde at arbejde og være produktiv, er det altafgørende, at der er en fornuftig belysning i kontoret. Hold det derfor gerne i lyse farver, og få installeret nogle gode lamper. På den måde er der størst chance for faktisk at få ordnet nogle ting, når du er på kontoret. Er der for mørkt derinde, får du ondt i øjnene, og desuden er der større risiko for at blive lidt døsig under arbejdet, og det skal selvfølgelig helst undgås. 

Gør det personligt  

Selvom det er et kontor, må det naturligvis gerne stadig være personligt. Hvis du påtænker at bruge megen tid på hjemmekontoret, skal det gerne være et sted, du har lyst til at opholde dig, og det opnår du netop ved at gøre det til dit eget. Hæng derfor et par billeder og en kalender op, hav en potteplante, og dekorer eventuelt en af væggene med anderledes tapet. Det behøver ikke tage en masse plads, men med personlige og hyggelige sager på kontoret bliver det lidt sjovere at sidde derinde i flere timer i streg. 

Brug det kun som kontor  

Skal kontoret være en effektiv arbejdsplads, skal du være konsekvent med udelukkende at bruge det som kontor. Måske bliver en del af det brugt til opbevaring, men det skal helst ikke lige pludselig forvandles til fritidsrum. Lad derfor være med at se film, læse bøger og spille spil på kontoret og hold fast i, at det er en arbejdsplads. Så kan du lave alle de hyggelige ting andre steder i huset og dermed opretholde det mindset, at når du går ind på kontoret, så er det for at arbejde.