Teleforhandlinger skal sikre hurtigt internet i hele landet
Torsten Schack Pedersen (V) Fotograf Steen Brogaard

Teleforhandlinger skal sikre hurtigt internet i hele landet

Der er fortsat lang vej til et forlig på teleområdet – faktisk er forhandlingerne endnu ikke begyndt

Af Dan Bjerring, Christiansborg

Det fortæller Torsten Schack Pedersen fra Venstre, der som teleordfører fra samme parti må formodes at have direkte adgang til den minister, der skal komme med et forhandlingsoplæg – energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt:

- Regeringen er i gang med det forberedende arbejde, men der er ikke kommet et udspil endnu. Der har været en række drøftelser med forskellige aktører, som har leveret input. Det endelige udspil forventes præsenteret i efteråret med henblik på at lande en aftale, og jeg se goder muligheder for et bredt flertal, siger Torsten Schack Pedersen til IT-Reload.

En tradition

Han understreger, at der er tradition for brede flertal bag telepolitikken, og det seneste forlig, der er fra 1999, gik fra Venstre til SF:

- Det er vigtigt med en bred aftale, fordi telebranchen årligt leverer milliardinvesteringer, og det kan kun ske, hvis der er tillid til en stabil og forudsigelig politisk ramme. Det vigtigste tema er, hvordan vi kan bruge teleforliget til at sikre bedre dækning på både bredbånd og mobiltelefoni. De bærende principper i det eksisterende teleforlig er, at investeringerne skal være markedsbaserede og teknologineutrale. Kommer en god bredbåndsforbindelse eller mobildækning ikke af sig selv, skal vi politisk have muligheder for at gå ind og bidrage til det, ligesom det sker med bredbåndspuljen, siger Venstres ordfører.

 Væk med barrierer

Han understreger, at også et nyt teleforlig vil skabe mulighed for en bredbåndspulje, men det skal samtidig sikre, at man fjerner barrierer i form af bøvl og omkostninger i forhold til at foretage investeringerne:

- Vi skal også i forbindelse med udbud af nye frekvenser i auktion stille nogle meget markante dækningskrav som middel til at sikre, at alle danskere har en ordentlig internetforbindelse, og at man skal kunne bruge sin telefon i hele landet, siger Torsten Schack Pedersen.