Vækstforløb sætter fokus på digitale transformative teknologier

Et nyt forløb på Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) sætter fokus på udvikling af nye forretningsmodeller der benytter digitale transformative teknologier, for at understøtte væksten i lovende virksomheder indenfor digitale teknologier

Det er en bevilling på næsten 3 mio. kroner fra Industriens Fond, der har banet vejen for projektet, som kaldes Digital Growth Path.

Acceleration af virksomhedsudvikling er et centralt aspekt i Digital Growth Path. Projektet vil i praksis blive forankret hos Copenhagen School of Entrepreneurship og fokuserer på at forberede udvalgte virksomheder på at gennemføre en kommerciel skalering udenfor Danmarks grænser. Omdrejningspunktet i projektet er at fokusere på virksomhederne og give dem adgang til relevante partnere, mentorer og finansiering.

Den metode er tidligere blevet testet i projektet Go Grow og dengang stod det klart, at metoden blandt andet førte til voksende indtægter og øget finansiering for mange af de deltagende iværksættervirksomheder.

- Resultaterne fra Go Grow har givet os et indgående kendskab til de faktorer der skaber vækst, samt uddannelse heri. Vi har nu en værdifuld erfaring med at gennemføre et accelerator-forløb og har desuden en solid tilknytning til innovations- og iværksættermiljøer i Danmark og i udlandet. På det grundlag kaster vi os nu over de digitale transformative teknologier og de muligheder de åbner for at intensivere væksten i nye produktionsvirksomheder endnu mere. Dels håber vi, at vi på Copenhagen School of Entrepreneurship kan blive klogere på det digitale produktionsunivers, men først og fremmest er målet selvfølgelig at bane vejen for nogle nye danske virksomheder med stort potentiale, siger adm. direktør Karina Rothoff Brix fra Copenhagen School of Entrepreneurship.

Om Digital Growth Path programmet

De deltagende virksomheder skal i gennem et 4-måneders forløb og blandt andet arbejde sammen med lignende virksomheder fra Copenhagen School of Entrepreneurship. Virksomhederne deltager i et accelerationsforløb, hvor de matches med mentorer og får adgang til internationalt anerkendt "best-practice" viden og knowhow indenfor kreative metoder til videreudvikle virksomheden og skabe vækst.

Programmet inkluderer bl.a.:

  • En 2-dags Bootcamp, som er startskuddet for at klæde iværksætterne på til accelerationen af deres virksomhedsudvikling, træning i metoder og mentor match
  • Evaluering af teknologi og innovation
  • Indføring i førende teknologier og trends indenfor 3D/4D print, Big Data, Health Informatics, Predictive Analytics, E-/M-Commerce, Robotics og The Internet of Things
  • Kommercialisering og markedstrends, og identifikation af barrierer for vækst
  • Træning i iværksætter- og forretningsudviklingsmetoder
  • Træning i udvikling af prototype
  • Pitch træning og networking med investorer
  • Team-building
  • Demo Dag
  • Programmet bygger på erfaringer fra Go Grow – læs om Go Grows resultater her: http://www.industriensfond.dk/GoGrowHandBook.

Digital Growth Path Virtuel Accelerator

Som en del af projektet udvikles en skræddersyet virtuel accelerator med kontinuerlig støtte til at hjælpe iværksættervirksomheder uden for hovedstadsområdet, med at videreudvikle og forbedre deres forretning i løbet af en 4-måneders periode.

Digital Growth Path henvender sig til lovende iværksættervirksomheder og små og mellemstore virksomheder, der – i udgangspunktet – har en forretningside, der benytter eller har potentiale for at benytte digitale transformative teknologier, såsom 3D/4D print, big data, Internet-of-Things, kunstig intelligens, robotteknologi, mm.

Digital Growth Path henvender sig til små og mellemstore virksomheder der har en virksomhedside, teknologi eller innovation, og har bevist at der er kunder/brugere der efterspørger ideen! Virksomhederne skal være etablerede og have et team der er klar til at arbejde på ideen. Og som klar til at deltage i et 4-måneders intensivt vækstforløb sammen med andre virksomheder i Digital Growth Path.

- lb