Vælg den rette standard til den digitale fremtid

Vælg den rette standard til den digitale fremtid

Skal Danmark være i front med fremtidens digitale muligheder, kræver det et solidt teknologisk fundament

Begrebet Internet of Things (IoT) dækker over en digital fremtid, hvor enorme mængder data om alt kan deles hurtigt og effektivt og skabe værdi for brugere, virksomheder og myndigheder.

- Vi har teknologien til at gøre den digitale fremtid mulig. Vi har opsat og testet teknologien med både vand- og varmemålere. Vi forventer at demonstrere flere løsninger i slutningen af 2016 og begyndelsen af 2017. Vi står på tærsklen til en helt ny digital fremtid, som vil forandre danskernes liv, fortæller koncerndirektør Peter Trier Schleidt fra TDC Group.

Alt bliver forbundet

Internet of Things handler grundlæggende om, at ikke bare computere og smartphones er forbundet til internettet, men også lygtepæle, skraldespande, køleskabe, luftmålere og snart også eksempelvis biler og kufferter. Alt kan forbindes, og alle vores dimser kan blive smartere, når man samler og behandler data fra og imellem enhederne.

- Det gavner både miljø og økonomi, når skraldespandene kun bliver tømt, når de er fyldt, når gadelygterne kun tændes, når der er liv på gaden, eller når vi med det samme kan spore huller på vand- og varmeledningerne. Fremtiden kan blive meget smartere og gøre vores liv langt mere enkelt, siger Peter Trier Schleidt.

Eksisterende infrastruktur er bedst og billigst for Danmark

TDC Group har landets bedst dækkende mobilnetværk med de højest målte hastigheder og er flere gange blevet nævnt som et af verdens bedste mobilnet. Ved at benytte den såkaldte 'NarrowBand IoT'-standard (NB-IoT), kan mobilnettet bruges til langt de fleste nuværende IoT-løsninger, hvor enhederne er trådløst på nettet. Derfor har TDC Group også en opfordring til dansk erhvervsliv og den nye regering, som satser på digital vækst:

- Brug den eksisterende infrastruktur, så undgår kommuner og virksomheder en kæmperegning, når fremtidens digitale samfund skal virkeliggøres. En opblomstring af mange forskellige teknologier ses allerede i dag og det bør vække bekymring. Hvorfor investere i noget nyt, når vi har et mobilnet i verdensklasse, som kan løse opgaven endnu bedre, spørger Peter Trier Schleidt.

NB-IoT er en global mobilstandard, ligesom f.eks. 4G. Ved at vælge NB-IoT som fremtidens standard kan morgendagens løsninger kobles på samme netværk – og brugerne vil få samme grad af sikkerhed, som der i dag kendes fra mobilnettet.

Lang levetid giver lavere omkostninger

NB-IoT baserer sig på 4G-teknologi. TDC Groups 4G infrastruktur findes allerede og er veludbygget. Televirksomheden TDC Group har alene over 3.000 mobilmaster, som blot kræver en aktivering, for at alle enheder med simkort kan være forbundne.

Enheder, der benytter NB-IoT-teknologien, kan have en batterilevetid på op til 10 år. Det betyder, at de kan fungere i drift i årevis uden behov for service. Det er praktisk, hvis de f.eks. er monteret i kloakker, i toppen af lygtepæle eller andre mere ufremkommelige steder.

- lb