Over 40% vil ændre deres online livsstil i 2020

Over 40% vil ændre deres online livsstil i 2020

Mere end 40 procent af brugere har et digitalt nytårsforsæt om at ændre deres digitale livsstil i 2020. Størstedelen går efter at nedsætte den tid, de bruger på deres digitale enheder, viser en undersøgelse udført af Kaspersky

Sidste år var hård ved vores private data. Passwordtyveri steg med 60 procent sammenlignet med år 2018, tyveri af loginoplysninger steg også – særligt til online porno og andre websteder med seksuelt indhold, hvor tyveriet er mere end fordoblet.

Det har ført til, at over halvdelen af internetbrugere (56%) føler, at total privathed i en moderne digital verden er umulig, og en ud af tre (32.3%) personer føler sig usikre på, hvordan de fuldt ud kan beskytte deres privatliv online. Så det er ikke nogen overraskelse, når en ny spørgeskemaundersøgelse, udført af Kaspersky, viser, at 42,3 procent har sat sig et digitalt nytårsforsæt for 2020 i stedet for de mere klassiske ”tabe sig, blive sund” forsæt.

Kasperskys undersøgelser viser, at folk ønsker at sætte en højere standard for deres online adfærd i år og dermed sikre online sundhed og privatliv; de vil bruge stærkere passwords og reducere cyberrelateret stress. Blandt højdespringerne for årets digitale forsæt er:

  • 29,1 procent vil reducere skærmtiden
  • 18,3 procent vil arbejde på at undgå at falde i søvn med deres smartphone ved siden af hovedpuden
  • En fjerdedel vil lave flere backups og rydde op på deres desktop regelmæssigt
  • 11,2 procent vil gerne slette de Facebook-venner, de aldrig har mødt i virkeligheden.

Digital detox er i den grad på dagsordenen, og undersøgelsen tyder på, at en mere cyberkyndig livsstil bestemt bliver en trend i 2020.   

David Jacoby, der er sikkerhedsforsker hos Kaspersky og har brugt det meste af sit professionelle liv på at analysere og researche it-sikkerhedstrusler, giver følgende råd til, hvordan man kan ændre sit digitale liv til det bedre i 2020:

“Vores mål hos Kaspersky er at beskytte brugere fra de mange onlinetrusler, der er mod deres privatliv, og hjælpe folk med at få det bedste ud af deres digitale liv uden at skulle bekymre sig. For at hjælpe forbrugerne med dette – og for at bidrage til at gøre 2020 til et sikrere år online – opfodrer vi folk til at udfordre deres familie og venner til at sætte sig digitale forsæt, der kan beskytte deres onlineliv. Vi opfordrer til, at alle følger disse enkle råd:

  1. Skab sikkerhed omkring alle de enheder, du bruger til online transaktioner – bank, shopping, socialisering – ved at bruge sikkerhedssoftware til at beskytte dine enheder.
  2. Brug en unik og kompleks adgangskode til alle dine online brugerprofiler.
  3. Vurder nøje dine privatheds- og sikkerhedsindstillinger samt begræns, hvad der kan ses og deles.
  4. Afinstaller apps og funktioner, du ikke bruger.
  5. Slå lokaliseringstjenester fra og slet jævnligt cookies.
  6. Check din e-mail med onlineværktøjer som “Have I Been Pwned” for at se om nogle af dine digitale brugerprofiler er blevet kompromitteret.

Om undersøgelsen

Online spørgeskemaundersøgelse med 2.000 europæiske voksne i alderen 18+ med nationalt repræsentative kvoter i forbindelse med køn, alder og regionen, udført af det uafhængige markedsanalysebureau, Arlington Research, i december 2019.

- lb