Skærmen på din smartphone fikser snart sig selv

Skærmen på din smartphone fikser snart sig selv

Motorola arbejder på at udvikle en smartphone der selv kan reparere en beskadiget skærm

Af Lars Bennetzen

Så er der godt nyt for alle der har prøvet at få ødelagt skærmen på deres smartphone af ridser eller krakelering. Motorola har nemlig lige indsendt en patentansøgning der dækker en skærm til smartphones der kan reparere sig selv.

De stod oprindelig bag teknologien ’Shattershield’, der kom på deres Droid Turbo 2-modeller, og nu tager de så teknologien et skridt videre og er i gang med at udvikle en skærm der fikser sig selv.

I henhold til patentansøgningen kigger virksomheden efter at udvikle en smartphone der selv kan fikse sin skærm ved hjælp af varme, både egen intern varme og ikke mindst brugerens kropsvarme.

Processen afhænger af noget som kaldes for ’shape memory polymer’, et materiale der kan deformeres og derefter selv vende tilbage til oprindelige form via en proces der bliver kaldt for termisk cycling.

Det termiske element skal enten bygges ind i skærmen eller lige ved siden af, så det let kan identificere et krak eller ridse i skærmen.

Processen vil kunne udbedre nogle af de mindre ridser i en skærm, men naturligvis har teknologien sine begrænsninger.

Til små ridser og mindre knæk i skærmen er teknologien rigtig spændende, men techworm.com skriver at du ikke må forvente at skærmen kommer til at se ud som den gjorde fra ny af.

Men selvom teknologien er smart, så er der ingen garanti for at Motorola vil bruge den i fremtidige generationer af smartphones.