Stort fokus på at få danske apps til Huaweis nye mobiler

Stort fokus på at få danske apps til Huaweis nye mobiler

Den kinesiske teknologigigant, Huawei, arbejder hårdt på at få de danske specielle apps med i deres AppGallery. Det er vigtigt og et fokusområde for dem, fortæller højtstående markedschef til IT-Reload

Af Lars Bennetzen

Huaweis nyeste smartphones har ikke adgang til Googles tjenester eller apps, og det betyder blandt andet, at der er en række apps som der slet ikke er adgang til på den nye serie af smartphones, P40-serien.

Men Huawei har en plan, og IT-Reload har snakket med Victor Dragnea, der er produkt marketingschef for central østeuropa, norden, Israel, Tyrkiet og Canada hos Huawei. Vi ville vide lidt mere om, hvad Huaweis planer er, og ikke mindst om de danske forbrugere kan forvente at kunne bruge apps som NemID på Huaweis nyeste smartphones.

Spg.: Hvad er Huaweis strategi omkring de specielle lokale apps? Her i Danmark er det nødvendigt at have adgang til apps som NemID, og vi vil jo også gerne kunne gå i banken på vores mobil. Så hvad gør Huawei her?

Victor Dreagnea: Jeg kender godt de danske specielle krav til apps, som NemID og MobilePay. Men det er kun et spørgsmål om tid inden de også er med. Vi har lokale teams i Danmark der arbejder på at få udviklerne med.

Samtidig arbejder vi også på at forfine vores værktøjer til dem, så det bliver så let som muligt at flytte deres apps over til vores økosystem, AppGallery.

Spg.: Har I en tidslinje for at få disse apps med?

Victor Dragnea: Ja – vi har en meget stram tidslinje, og har flere udviklerkonferencer, hvor vi taler med danske udviklere om, hvorfor de skal komme over på AppGallery.

Spg.: Men hvad med de sikkerhedsprocesser, der er en integreret del af Google Mobile Services? Det er noget som blandt andet NemID gør meget brug af, og vel er med til at bremse dem i at flytte med over til Huawei Mobile Services?

Victor Dragnea: Det er korrekt, og vi har meget stort fokus på privatbeskyttelse og sikkerhed. Vi har alle de certifikater der er krævet, blandt andet omkring GDPR, og vi har de nødvendige ISO-certificeringer som gør at vi kan tilbyde blandt andet NemID de ting de skal bruge for at have tillid til os, og have adgang til de nødvendige værktøjer.

Samtidig har vi udviklet værktøjer som gør, at udviklere som finansielle institutioner så som banker og NemID kan sikre deres brugeres sikkerhed. Vi har alle de værktøjer der skal til.

Af samme grund har vi lagt vores Europæiske datacenter i Tyskland. Der er ingen data der forlader Europa, og når vi kan leve op til de meget strenge krav til sikkerhed og databeskyttelse som Tyskland har, så kan vi leve op til krav fra alle europæiske lande.

Spg.: Men så er der jo spørgsmålet om I kan nå det. Har I moment nok til at få de vigtige udviklere og apps med i AppGallery, inden brugerne opgiver at få de nødvendige apps?

Victor Dragnea: Det er jeg helt sikker på at vi har. Vi er den næststørste spiller på smartphones i verden, så der er en stor interesse for udviklerne i at være med hos os. Og vi har allerede store spillere som SnapChat, BBC, CNN og så videre med hos os. Og flere og flere store navne kommer hele tiden på.

Spg.: Men I skal stadig bevise at HMS er værd at investere i?

Victor Dragnea: Ja det skal vi, for vi kan ikke sælge vores telefoner uden partnere. Men fordi vi er verdens næststørste udvikler af smartphones, så har vi en enorm brugerbase, og derfor er alle der har globale apps interesserede i at være med hos os.

Samtidig så er vi en global leverandør. Så hvis du lancerer en app i Danmark, så dukker den automatisk op på verdens største markeder – fx Kina og Indien. Det er vi den eneste udvikler der tilbyder.

Spg.: Microsoft prøvede i sin tid at lancere en smartphone med deres eget økosystem. Men det var en katastrofe. Hvad får jer til at tro at I kan gøre noget som Microsoft ikke kunne?

Victor Dragnea: Forskellen er, at HMS ikke er et nyt projekt for os. Vi har haft det i mange år, og det er en langtidsstrategi for os. Så vi starter ikke fra bunden af – vi har allerede en enorm brugerbase.

Spg.: Her til sidst: Hvad med musik og film? Der er jo næppe adgang til Apples musik og filmtjeneste.

Victor Dragnea: Vi har lige lanceret vores musiktjeneste i norden, hvor alle vores brugere kan få 3 måneder gratis. Og vi har også en videotjeneste som vi blandt andet driver sammen med Rakuten TV. Vi arbejder på at få mere lokalt indhold med, men tjenesten er der.