Teleselskab tilbyder erhvervskunder gratis 5G

Teleselskab tilbyder erhvervskunder gratis 5G

Foromtalen af 5G-netværket har med mistanker om både spionage- og strålingsfare været noget ud over det sædvanlige. I følge det nordsjællandske erhvervstelefoniselskab, Uni-tel, har det specielle forløb dog snarere øget end dæmpet interessen i markedet

Derfor har Uni-tel valgt at tilbyde det nye mobilnetværk gratis til kunderne i indfasningsperioden og dermed have maksimal erfaring med teknologien, når den er fuldt indfaset og alle skal på.

“Forventningerne og nysgerrigheden har bygget sig gevaldigt op efter det meget lange tilløb og den store omtale, der har været. Det forstår vi godt, så nu, hvor folk endelig kan komme på og prøve netværket af, har vi besluttet at gøre det gratis året ud”, siger Uni-tels administrerende direktør, Iben Emilie Sønderskov.

Uni-tel har ikke tidligere i forløbet oplevet skepsis i markedet. 

”De spørgsmål, vi får, er alene affødt af en forretningsmæssig interesse i den nye teknologi, og hvad det kan give virksomhederne at være med fra start. Når det kommer til telefoni og internet, har de et naturligt fokus på performance og forventer, at vi er med i front”, siger Iben Emilie Sønderskov.

Netop det har også været hovedmotivationen for, at Uni-tel nu tilbyder gratis adgang til 5G-nettet. Det handler kort sagt om, at hurtig opbygning af viden og erfaring er afgørende for at beholde en teknologisk førerposition. 

”For en mindre og meget teknologidrevet virksomhed som vores, betyder det alt, at vi er i stand til at levere, når der sker noget nyt og spændende. Vi skal simpelthen være med helt fremme både på teknologi, erfaring og knowhow, og det kommer vi bl.a. ved hurtigt at opbygge en stor mængde kunder, der benytter det”, siger Iben Emilie Sønderskov.

5G-netværket åbnede i Danmark 7. september og forventes at være rullet ud i hele landet ved udgangen af 2020. Uni-tels gratis abonnement løber året ud.

Om Uni-tel 

  • Stiftet i 2007
  • Var de første operatører i Danmark til at tilbyde telefoni via Microsoft Teams
  • Henvender sig udelukkende til erhvervskunder

Om 5G

  • Femte generation af mobilnetværk
  • Forventes i sær at komme til at revolutionere IoT, Internet of Things
  • Er kendetegnet ved meget stor båndbredde og meget korte svartider
  • Udrulles i Danmark via TDC´s net i 2020
  • Ifølge de danske sundhedsmyndigheder vurderes der ikke at være sundhedsfare ved brugen af 5G

- lb