Microsoft giver digitaliseringen i Danmark et stort løft

Microsoft giver digitaliseringen i Danmark et stort løft

Microsofts beslutning om at placere en datacenterregion her i landet er et kæmpestort digitalt skulderklap til Danmark. Sådan lyder kommentaren fra DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, efter at Microsoft i dag har løftet sløret for sine planer for en datacenterregion på tre lokationer på Sjælland

- Vi har rigtig god grund til at være glade i Danmark for, at Microsoft vælger at placere ikke bare ét – men en hel klynge af datacentre. Det er en kæmpe investering, som vil være med til at sætte et gevaldigt skub i den yderligere digitalisering, som kan skabe ny værdi for erhvervslivet og den offentlige sektor til fordel for hele befolkningen, siger Lars Sandahl Sørensen.

Microsoft præsenterede i dag sine planer om at etablere en bæredygtig datacenterregion bestående af tre lokationer på Sjælland, der vil skabe nye teknologiske muligheder i Danmark og løfte den offentlige digitalisering samt innovationen og væksten i dansk erhvervsliv og understøtte den grønne omstilling. De nye datacentre bliver forsynet udelukkende med vedvarende energi.

- Det er også et klart bevis på, at Danmark også med den grønne omstilling er blevet kendt verden over for at være langt fremme, når store globale tech-virksomheder vælger at placere sig i Danmark, fordi de kan drive f.eks. deres datacentre mere klimavenligt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Stadig flere arbejdsopgaver og rutiner hos virksomheder flytter ifølge DI ud i skyen. Derfor vokser brugen af cloudløsninger - og dermed også behovet for datacentre – i rasende fart. Det giver ikke alene mere effektiv drift og store besparelser i virksomhederne - men også lettelser i danskernes arbejdsdag og bedre velfærdsløsninger.

- Her under COVID-19 har vi haft et kraftigt stigende behov for online-møder. Det foregår via skyen. Det har samtidig sparet klimaet penge, når vi ikke skal transportere os rundt. I fremtiden kan vi via data i skyen styre vores energiforbrug mere intelligent til gavn for klimaet. Vi kommer til at styre trafiksystemer og togdrift via skyen, og frem for alt, vil jeg næsten sige, så kan vi få langt bedre behandling og diagnose af alvorlige sygdomme, hvis vi gør brug af intelligente løsninger via skyen, siger Lars Sandahl Sørensen.

I Danmark har vi gennem mange årtier været stærke til at opsamle og anvende data på ansvarlig vis. Særligt inden for det offentlige har myndighederne indhentet og registeret store mængder data om borgere og virksomheder.

- At Microsoft vælger at placere en så stor investering her, er et kæmpestort digitalt skulderklap til Danmark og et vidnesbyrd om, at Danmark er blandt de bedste i verden til at udnytte de nye digitale værktøjer til at skabe et bedre samfund og til at gøre den offentlige service mere brugervenlig og effektiv, så vi kan få mere velfærd for pengene, siger Lars Sandahl Sørensen.

- lb