Forenklet IoT-implementering

Forenklet IoT-implementering

En løsning hvor kunstig intelligens automatisk identificerer nye enheder på netværket, samt nye effektive adgangspunkter er Arubas nye tiltag inden for IoT

Aruba har lige lanceret to nye løsninger, der skal hjælpe enterprise-kunder med at forenkle implementeringen af IoT. Den ene løsning, Aruba ClearPass Device Insight, giver et enkelt overblik over alle enheder på netværket. Løsningen finder automatisk alle enheder og gør brug af unik identifikation via machine learning.

Derudover lanceres adgangspunkter til Aruba 530 og 550-serien, hvilket er en udvidelse af branchens mest avancerede familie af 802.11ax (Wi-Fi 6)-adgangspunkter, som alle er klar til IoT. De to løsninger tilsammen giver virksomheder mulighed for at fjerne barrierer som IoT-sikkerhed og netværksadgang, og samtidig reduceres driftsomkostningerne.

Globalt set kæmper virksomheder med udfordringer omkring sikkerhed og netværksadgang, når det kommer til IoT.

Eksplosionen af disse meget forskelligartede og uforudsigelige netværksenheder gør manuel profileringsteknik utilstrækkelig, og dermed bliver automatisering en nødvendighed for en sikker IoT-strategi. Og kompleksiteten bliver endda større endnu, fordi mange IoT-enheder ofte er forbundet med forskellige egne selvstændige netværk, der typisk kun understøtter en enkelt forbindelsestype som fx WiFi, Bluetooth eller Zigbee.

AI tages i brug

Arubas nye ClearPass Device Insight bruger machine learning og crowdsourcing til at automatisere registrering og unik genkendelse af alle tilsluttede enheder på ethvert kablet og trådløst netværk – uanset udbyder.

Avanceret teknologi fra Arubas laboratorie for datavidenskab udnytter specialbygget Deep Packet Inspection (DPI) til at danne adfærdsprofiler, der muliggør unik genkendelse. ClearPass Device Insights cloud-leveringsplatform udnytter delte community-erfaringer til at identificere nye enheder.

Sammen med Aruba ClearPass Policy Manager og Arubas Dynamic Segmentation-sikkerhedsfunktioner kan it-teams automatisere autentificering og håndhævelse af politikker ned til enheds- og brugerniveau ved at anvende forskellige adgangspolitikker eller regler, der tager udgangspunkt i den rolle, der er angivet til enheden. Hvis en enhed udviser unormal adfærd, kan ClearPass automatisk blokere eller fjerne den fra netværket.

Arubas closed-loop-tilgang eliminerer blind spots og giver it-teams en automatiseret og intelligent sikkerhedsløsning til at skabe overblik over den massive volumen af forskellige enheder, der bliver forbundet til virksomhedens netværk. Omfattende detaljer om hver enhed, herunder fabrikant, enhedssted, porte og protokoller, applikationsdestinationer og trafikmængde er alle tilgængelige på ClearPass’ overbliks-platform.

Wi-Fi 6 APs, en platform for IoT

Aruba har også udvidet sin portefølje af next-gen 802.11ax adgangspunkter for at imødekomme voksende krav om trådløs ydeevne samt accelerere implementeringen af IoT-løsninger. Virksomheder kan reducere kompleksiteten og forbedre investeringsafkastet ved at konsolidere flere netværk i en samlet infrastruktur. Et samlet netværk simplificerer en IoT-strategi via automatiseret endpoint-identifikation og giver en fælles regelsat ramme for mobile enheder og brugere.

Præcis som de 510-serier, der blev annonceret i november 2018, elimerer de nye 530- og 550 AP-serier behovet for IoT-gateways. De komplekse netværksstyringskrav gør det muligt for it-teams at tilslutte mange forskelligeartede IoT-enheder og sensorer, som bruger forskellige mprotokoller. Understøttelsen af WiFi, Bluetooth 5 og Zigbee-protokoller på de nye AP'er gør det muligt for organisationer at forbinde 74% af alle IoT-enheder.

En ekstra fordel ved 530- og 550-AP-serien er, at WiFi 6 tilbyder forbedret batterilevetid for batteridrevne IoT-enheder. Protokollen tilllader at IoT-enheder forbliver inaktive, indtil data skal sendes. Resultatet er, at batteridrevne IoT-enheder opnår en betydelig strømbesparelse, hvilket reducerer vedligeholdelsesvinduerne for it-personalet. Effektivitetsforbedringer i WiFi 6 giver en hurtigere og mere effektiv infrastruktur samt en forbedret oplevelse for alle brugere i netværket.

- lb