Klumme: Din dyrt udviklede app kan være spild af tid og penge

Klumme: Din dyrt udviklede app kan være spild af tid og penge

Appens gyldne dage er ovre. Apps er ekstremt dyre at udvikle, og virksomheder skal være heldige, hvis blot 10 pct. af deres kunder downloader og bruger dem i stedet for at besøge deres hjemmeside. Heldigvis er der nye, bedre alternativer på vej, der kan give forbrugerne en appoplevelse direkte i browseren

Del artiklen på

Af Imran Afzal, marketingchef for Adobe i Norden

Indtil for få år siden var apps svaret på alle virksomheders problemer. Siden er både Google Play og App Store blevet oversvømmet med apps fra virksomheder i alle størrelser.

Umiddelbart kan jeg godt se pointen bag app-indtoget. Ifølge Adobe Analytics Holiday Reportstår mobile enheder nu for mere end halvdelen af trafikken til virksomheders hjemmesider og næsten en tredjedel af omsætningen generes via mobilen. Det understreger vigtigheden af at have en mobil oplevelse, der tilbyder forbrugerne relevant indhold.

Sandheden anno 2019 er dog, at virksomheder for det meste spilder deres tid, når de satser på at udvikle en app – både fordi udviklingen ofte er ekstremt dyr, men især fordi appen ikke længere er forbrugernes foretrukne måde at interagere med en virksomhed på. Hvis den da nogensinde har været det.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Forrester skal de fleste brands være heldige, hvis de får 10 pct. af forbrugerne til at hente deres app til at klare deres indkøb. Det indikerer, at de fleste virksomheder bør nytænke, hvordan de bedst tager hånd om de mange mobile forbrugere, uden at svaret skal findes i en app.

Jeg forstår godt dem, der tyer til en app for at give deres kunder den bedste oplevelse, for man kan ikke komme uden om, at der kommer mere og mere trafik fra smartphones. Men jeg mener samtidig, at det er let at blive forblændet af appens potentiale og udseende. Det er nemlig kun de allerstørste, globale brands, der reelt kan drage stor nytte af en app.

Lad appen komme til forbrugerne
Så hvad skal du stille op, hvis forbrugerne ikke gider downloade din app og i stedet søger mod internetbrowseren på deres telefon? Du lader appen blive en del af internetbrowseren.

Magento, der er ejet af Adobe, har for nylig præsenteret Progressive Web Applications, der gør det muligt at skabe applignende oplevelser på telefonen. Det betyder kort sagt, at jeg kan få den fulde appoplevelse direkte i browseren.

Kort sagt får forbrugerne alle de funktioner, der traditionelt set er blevet forbundet med en app – pushnotifikationer, ingen loadtider og et overskueligt layout. Forskellen er, at udviklingen koster en brøkdel af en app, og at du på intet tidspunkt skal ind forbi Google Play eller App Store for at få en flydende appoplevelse.