Danmark får sin første eltankstation med 150kW i Nordhavn

Danmark får sin første eltankstation med 150kW i Nordhavn

Fra i dag kan københavnske bilejere sætte turbo på opladningen af deres elbiler. Som det første sted i Danmark har teknologivirksomheden CleanCharge Solutions sammen med By&Havn opsat en 150 kW hurtiglader i Nordhavn. Fremover bliver det muligt at oplade ca. 10 gange hurtigere end på normale ladestandere

Det bliver nu muligt at oplade sin elbil ved en 150kW ladestation i Nordhavn i København. CleanCharge Solutions har i et P-hus i bydelen opsat Danmarks største eltankstation, som nedbringer ladetiden på elbiler betragteligt. Ladestationen er opsat i samarbejde med By&Havn, som en del af EnergyLab Nordhavn projektet.

Fra 2 timer til 8 minutter

150kW-ladestanderen er opsat i P-hus Lüders, hvor CleanCharge i forvejen har opstillet en ladestander på 50kW og to på 22kW. Formålet er at vise, hvor hurtigt og bekvemt man kan oplade sin elbil. Ladestanderne er tilgængelige for alle. Med 150kW-ladestanderen kan en elbil, der er forberedt til det, lade 100 km kørsel på 8 minutter, fremfor de 1-2 timer, det tager på en almindelig ladestander.

-Nordhavn er fremtidens bæredygtige bydel, og den nye, hurtige el-tankstation ser vi fra By & Havns side som et naturligt tilbud til bydelens bilister. Vores målsætning er i det hele taget, at Nordhavn skal være stedet, hvor fremtidens energirigtige løsninger udvikles, afprøves og implementeres, siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn.

Opsamler data

-Vi er rigtig glade for at være med til at åbne den hurtigste ladestander i Danmark, så beboerne og de besøgende i Nordhavn kan få en hurtig opladning af deres elbiler, siger Claus Bildsøe Astrup, direktør for CleanCharge Solutions ApS. - Foruden selve opladningsfunktionen er el-tankstationen indrettet så vi får adgang til forbrugsdata og kendskab til det behov, der er for elopladning i en ny bydel. Det er særlig interessant i en bydel som Nordhavn, hvor kollektiv transport via delebilsordninger er en bærende del af infrastrukturen.

El-tankstationen er tilgængelig for alle enten via direkte betaling ved at scanne QR-koden ved ladeudtaget eller abonnement, som kan rekvireres hos CleanCharge Solution. Ladestanderne kan endvidere anvendes af udenlandske kunder via Roamingtjenesten intercharge fra Hubject.

P-hus Lüders ligger i Helsinkigade 30, 2150 Nordhavn.

- lb