Dansk startup henter millioner til ny droneteknologi

Dansk startup henter millioner til ny droneteknologi

Den danske iværksættervirksomhed QuadSAT har udviklet en revolutionerende droneteknologi til sikring af højhastighedsinternet, der er fundamental for satellitkommunikationen i bl.a. sø- og luftfartsindustrierne, og har fået over 5 mio. kr. i seed-kapital

Pengene kommer fra Vækstfonden, den engelske venturefond Seraphim Capital og eksisterende investorer, og nu kan iværksætterne fortsætte udviklingen af teknologien, der har globalt potentiale.

Antallet af satellitter i rummet og elektroniske navigationssystemer i fly, skibe og biler er i voldsom vækst i disse år. Det giver store fordele, men skaber samtidig daglige udfordringer for bl.a. sø- og luftfartsindustrierne, der er kritisk afhængige af, at satellitkommunikationen fungerer hurtigt og effektivt. Den megen satellitkommunikation skaber nemlig støj, som kan forringe og i værste fald afbryde transmissionen.

Fra robotklyngen i Odense har en gruppe iværksættere nu udviklet en teknologi, der ved hjælp af droner autonomt kan teste og kalibrere antenner til satellitkommunikation og bidrage til sikring af højhastighedsinternet.

Globalt potentiale i unik teknologi

QuadSAT har allerede tiltrukket stor interesse omkring sin løsning i ind- og udland. Med seed-kapitalen på plads fra Vækstfonden, Seraphim Capital og de eksisterende investorer vil QuadSAT nu udvide teamet og gennemføre prøveprojekter hos kunder. Blandt investorerne er også den fynske investor Helge Munk, der bl.a. blev udnævnt som ”Årets business angel” på årsmødet for danske business angels i 2018.

”Vores teknologi mindsker en stor byrde for vores kunder og vil sikre satellitkommunikation af høj kvalitet med et minimum af støj til en konkurrencedygtig pris. Vi er begejstrede over opbakningen fra vores investorer, der bringer både kapital og kompetencer til QuadSAT. Jeg er overbevist om, at det bliver værdifulde ressourcer i den afgørende testperiode og i vores arbejde med at forberede QuadSAT til markedslancering,” siger QuadSATs direktør, Joakim Espeland.

I Vækstfonden ser man stort potentiale i teknologien fra QuadSAT, fortæller Simon Frederik Øelund, Investment Associate i Vækstfonden:

“Det dygtige team bag QuadSAT har et stærkt værditilbud og deres teknologi rammer et stort marked med globalt vækstpotentiale. Virksomheden har allerede skabt international opmærksomhed, og vi glæder os over at være del af et stærkt investorsyndikat sammen med en industrispecialist som Seraphim Capital. Sammen ser vi frem til at understøtte QuadSATs videre udvikling på en international skala.”

Kapitalen fra Vækstfonden ydes via et konvertibelt lån kaldet Early Engagement, der netop har til formål at bringe tidlige startupvirksomheder med stort skaleringspotentiale frem til senere venturekapitalrunder.

International opmærksomhed

QuadSAT holder til i Odense og er del af et acceleratorforløb hos Odense Robotics Start Up Hub, der udvikler iværksættere inden for robot- og droneteknologi.

I 2018 blev QuadSAT desuden som en af kun seks virksomheder udvalgt til at deltage i Mission 1 hos Seraphim Space Camp, der er Englands første acceleratorprogram for rumteknologi-startups. Bag programmet står verdens første venturekapitalfond dedikeret til rumteknologi, Seraphim Capital. Acceleratorprogrammet har til formål at forberede rum-startups i de tidlige faser til senere investeringsrunder og at facilitere unik forbindelse til førende rumvirksomheder og -agenturer.

Rob Desborough, Portfolio Director i Seraphim Capital og Director i Seraphim Space Camp, siger:

“Vi er begejstrede over at blive partnere med Joakim og resten af teamet bag QuadSAT. De blev taget utroligt godt imod blandt vores virksomhedspartnere, da de deltog i Space Camp Accelerator, og de er frontløbere på et globalt marked i milliardklassen. Med stringente industristandarder på plads løser QuadSAT en stor udfordring for sine kunder og vil tilføre utroligt stor værdi til industrien.”

- lb