Verdensmålene skal indfris med teknologi

Verdensmålene skal indfris med teknologi

Klimaet stod øverst på blokken, da verdens lande samledes for at diskutere verdensmål på FN-topmødet i New York. Her sagde statsminister Mette Frederiksen, at Danmark vil gå forrest i klimakampen. Danmarks største handelsgymnasium Niels Brock følger trop, men har en teknologisk og innovativ tilgang til visionen om at løse de udfordringer, som verden står overfor

Niels Brocks Handelsgymnasiet Nørre Voldgade i København indledte i sidste uge et samarbejde med den førende danske Virtual Reality-virksomhed Virsabi. Samarbejdet skal styrke elevernes evne til at løse komplekse og samfundsrelevante problemstillinger, heriblandt FNs Verdensmål, via teknologisk innovation.

Ifølge rektor for Niels Brock-gymnasiet i Nørre Voldgade, Dorthe Heide, sker det som led i Niels Brocks vision om at gøre eleverne til erhvervslivets vigtigste sparringspartnere og klæde dem på til komplekse problemstillinger, der skal løses med et innovativt mindset:

”Teknologiske muligheder er i dag så demokratiske, at alle kan og bør tage del i at tænke ud af boksen. I Afrika blev mobilbetaling lanceret seks år før MobilePay så dagens lys herhjemme, og det beviser, at teknologisk forståelse og et innovativt mindset er den rette drivkraft for dem, der virkelig tør tænke stort. Meget kan lade sig gøre, men ideerne skal opstå først,” siger Dorthe Heide.

Også Michael Harboe, adm. direktør i Virsabi, glæder sig over, at Niels Brock tilbyder unge gymnasieelever det, som store globale virksomheder som FLSchmidt, B&O og NNIT først nu er begyndt at integrere i deres forretningsstrategier:

”Hos mange af de kunder, vi arbejder med, ser vi, at det, der ligger i krydsfeltet mellem kreativitet og teknologi, ofte er døren ind til uanede muligheder, som virksomhederne ikke anede, kunne lade sig gøre. Ved at introducere gymnasieelever for teknologiens muligheder er Niels Brock med til at udvikle elevernes kreative og digitale færdigheder i en tidlig alder, der kommer dem selv og erhvervslivet til gode på den lange bange, ” siger den adm. direktør og fortsætter:

”En ting er at effektivisere sin forretning indadtil, men når teknologi, innovation og løsningsorienteret kreativitet er vejen ind og ud af maskinrummet for store, globale problemstillinger begynder det at blive interessant,” siger Michael Harboe.

Digitale færdigheder skal tilegnes tidligt

Hos Niels Brock har man gjort det til en central del af forretnings- og uddannelsesstrategien at forberede eleverne på de udfordringer, som dansk og international erhvervsliv allerede nu står overfor.

Rektor Dorthe Heide fortæller, at det blandt andet indebærer at integrere teknologi i alle projekter på handelsgymnasiet i Nørre Voldgade – praktisk og teoretisk:

”Vi vil gerne træne eleverne til tænke teknologi og innovation ind i alle slags opgaver i løbet af deres gymnasietid. Det forpligter at have en vision om at udbyde uddannelser af høj kvalitet og samtidig være erhvervslivets vigtigste sparringspartner. Den opgave tager vi på os,” slutter Dorthe Heide.

Niels Brocks samarbejde med Virsabi løber af stablen i uge 38, hvor syv 1.G-klasser på Niels Brocks gymnasium i Nørre Voldgade modtager undervisning, sparring og værktøjer til kreativ problemløsning i samarbejde med Virsabis konsulenter og specialister inden for virtual reality, augmented reality og mixed reality.

- lb