
Mindre virksomheder overser it-sikkerhed, når de investerer i ny teknologi
Selvom små- og mellemstore virksomheder har investeret langt mere i it de seneste år, er de langt fra forberedte på den øgede risiko for cyberangreb, som følger med de digitale investeringer. Virksomhederne vælger nemlig ikke at prioritere sikkerhed højt nok. Det viser ny undersøgelse fra Check Point Software Technologies
Del artiklen påCheck Point Software Technologies har i en ny undersøgelse taget temperaturen på 1.150 små- og mellemstore virksomheder (SMV’er) verden over. Resultaterne er nu udgivet i en dugfrisk rapport, der er lavet i samarbejde med analysevirksomheden Analysis Mason.
Rapporten dykker ned i, hvordan SMV’ers behov for teknologi har ændret sig i takt med et øget brug af hjemmearbejde og andre digitale ændringer i samfundet. Undersøgelsen afslører f.eks., at selvom SMV’er udmærket forstår nødvendigheden for at investere i ny teknologi, blandt andet for at understøtte det store fokus på hybridarbejde, har kun lidt mere end hver tredje (36 %) SMV investeret i nye sikkerhedsløsninger.
Undersøgelsen fra Check Point viser også, at 22 % af de adspurgte SMV’er mener, at de er ’meget godt’ beskyttede mod cyberangreb.
”Det er bekymrende, at tre ud af fire SMV’er ikke føler, at de er godt nok beskyttede mod et eventuelt cyberangreb. Det kan skyldes flere ting, såsom manglende sikkerhedsløsninger, men vi oplever oftest, at den største udfordring er manglende kompetencer. Rapporten viser faktisk også, at hver tredje af de adspurgte virksomheder oplever, at de har behov for mere ekstern hjælp til at opgradere deres sikkerhed. Heldigvis ser vi deraf også en stigende tendens til, at disse virksomheder anvender en it-serviceleverandør til administration af deres it,” siger Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point i Danmark.
Små virksomheder har behov for lige så god sikkerhed som de store
I en verden, hvor virksomheder skriger på kvalificeret arbejdskraft inden for it, kæmper rigtig mange mindre virksomheder for at sikre deres data med de få ressourcer, de har til rådighed. Det mangelfulde forsvarsværn gør dem imidlertid til et voksende mål for cyberkriminelle. Større virksomheder har nemlig normalt et større it-budget og adgang til flere sikkerhedsressourcer, så de lettere kan komme tilbage til normal drift efter et cyberangreb. For SMV’er kan et cyberangreb omvendt have fatale omkostninger for deres forretning. Undersøgelsen viser, at de største konsekvenser ved et cyberangreb er tabt omsætning (28 %) og tab af kundetillid (16 %).
”Til trods for, at SMV’ers behov for sikkerhed er lige så stort som de store virksomheders, er niveauet af it-sikkerheden hos SMV’er stadig ikke højt nok. Det kan være en vanskelig opgave at få den bedste sikkerhed, hvis ikke budgettet er til det, men et godt råd er at kigge efter en samlet sikkerhedspakke, der sørger for høj beskyttelse på tværs af netværk og enheder,” siger Jan Johannsen.
SMV’er tilpasser sig hybridarbejde, men end-point-sikkerhed halter stadig
Af de adspurgte SMV’er forventer 40 %, at deres medarbejdere fremover, i nogen grad, vil arbejde hjemmefra. Den højeste prioritet er derfor at sikre, at deres it kan administreres og understøttes eksternt, at nye enheder kan valideres, og at VPN-kapaciteten kan øges i fremtiden. Undersøgelsen viser dog også, at udnyttelsesgraden for selv basale sikkerhedsprodukter er lav. End-point-sikkerhedsløsninger er det, som flest virksomheder benytter (67 %).
Du kan læse mere om Check Point Software Technologies rapport om cybersikkerhed for SMV’er her.