Danske datacentre bliver en del af global familie

Danske datacentre bliver en del af global familie

Interxion, der bl.a. driver to datacentre i København, blev i oktober 2019 solgt til Digital Realty for 56 mia. kr. Transaktionen er nu gennemført, og det betyder, at Interxion bliver en del af en global platform bestående af 267 datacentre i 20 lande

Milliardhandlen, hvor der blev betalt ikke mindre end 36 milliarder kroner for 53 datacentre – her 2 i København - er netop faldet på plads, og det betyder, at amerikanske Digital Realty og hollandske Interxion nu fusionerer til én samlet leverandør af datacentertjenester med et stærkt engagement på tværs af seks kontinenter.

Det nye selskab bliver ét af verdens største inden for sit område, forklarer Peder Bank, der er nordisk direktør og chef for Interxions datacentre i København og i Stockholm.

"Vi er nu en af verdens største leverandører af datacentertjenester. Det betyder, at vores danske og nordiske kunder får adgang til en global datacenter-platform, der kan ruste dem til deres fremtidige udvikling og ekspansion til nye markeder," siger han.

Peder Bank oplyser, at Interxions og Digital Realtys EMEA-forretning nu skifter navn til Interxion: A Digital Realty Company.

Bedre global understøttelse

Med købet af Interxion kommer Digital Realty nu til at operere i 44 større byer fordelt på 20 lande på seks kontinenter med 267 datacentre og 145.000 fiberforbindelser, der forbinder kunder og teleleverandører.

Den øgede rækkevidde og kapacitet er en god nyhed for Interxions mange danske og nordiske kunder, forklarer Peder Bank.

"Vi kan nu tilbyde vores danske og nordiske kunder mere datacenter-kapacitet og bedre connectivity. Store, danske erhvervskunder har efterspurgt plads i USA, Asien og på andre kontinenter. Det kan vi nu levere. Med markant flere partnere i vores globale netværk kan vi samtidig styrke udviklingen af nye tjenester, der kan understøtte vores kunders forretning," siger han.

Flere public clouds i København

Peder Bank vurderer, at det nye globale selskab kan lokke flere public clouds til København.

"Handlen stiller os endnu bedre ift. at samarbejde med de store public cloud-udbydere som fx AWS, Microsoft Azure, Google og IBM, og det er en fordel for danske enterprise-kunder og systemintegratorer, som i stigende grad har fokus på, hvilke dele af deres forretning der kan lægges ud i skyen," siger Peder Bank og tilføjer:

“Fusionen skaber et globalt fundament, som giver os gode muligheder for at skabe langsigtet værdi for både kunder, aktionærer og medarbejdere.”

- lb