Keepit lander investeringer for 190 millioner kroner

Keepit lander investeringer for 190 millioner kroner

Den danske backup-as-a-service udbyder Keepit har netop fået 190 millioner kroner i nye investeringer fra vækstinvestoren One Peak. Pengene skal bruges på at positionere Keepit på det globale marked

Keepit, en udbyder af backup-services via skyen, har lige landet knap 190 millioner kroner i investeringer fra vækstinvestoren One Peak. Investeringen skal hjælpe Keepit med at få et større fodfæste i det globale marked samt understøtte virksomhedens allerede flotte væksttal.

Investeringsrunden er den største enkeltstående Serie A-investering til en SaaS virksomhed i Norden.

Keepit udbyder backup-as-a-service-løsninger til kunder, som primært har deres data i cloud-tjenester såsom Office 365, Google Docs eller Salesforce – data som også skal sikres, men som ofte overses, da virksomhederne forventer, at cloud-data allerede er sikret blot ved, at det ligger i skyen. Det er et gigantisk nyt marked, som vurderes at have en værdi på 75 milliarder kroner, og som ligeledes forventes at vækste med 30 procent yderligere de næste fem år.

”Vi er yderst spændte på at samarbejde med Keepit og dets grundlæggere, som vi deler det ambitiøse syn på det globale Backup-as-a-service-marked og dets muligheder med – særligt efter den stigende tendens imod clouden. Keepit har en unik teknologi samt en rodfast og stærk infrastruktur og ledes af to verdensklasse entreprenører – Morten og Frederik – som begge har flere succesfulde virksomheder bag sig som et bevis på deres eksekvering,” siger David Klein, Partner hos One Peak.

”Vi er glade for at stå sammen med One Peak-teamet. Det cloud-baserede backupmarked har få, men store globale spillere, og vi har brug for at opbygge et større kendskab og tillid hos fremtidige kunder, hvilket nu bliver muligt med investeringen fra One Peak”, siger Frederik Schouboe, CEO og medstifter af Keepit.

Fordobler antallet af ansatte

Med investeringen fra One Peak forventer Keepit at fordoble antallet af ansatte på sine kontorer i København og i Lviv i Ukraine samt i satellitkontorer fordelt over hele verden. Formålet med investeringen er at sprede kendskabet til Keepit’s produkter og ydelser i resten af verden, heriblandt på det vigtige amerikanske marked.

Imens markedet for cloud-løsninger er i kraftig vækst, stiger behovet for beskyttelse og sikring af data i skyen. De større cloud-udbydere tilbyder oppetid og databeskyttelse imod it-kriminelle og indtrængere, men hvis først dataene enten slettes eller påvirkes, er der ingen indbygget backup. Dette er ofte ukendt for virksomhederne, som først opdager skaden, når det er for sent.

Det betyder, at markedet for backup-as-a-service er et massivt marked, da alle cloud-brugere har brug for en eller anden form for backup af deres cloud-baserede databaser. Keepit kommer her med en enkelt, pålidelig og hurtig løsning til deres kunder.

”Vi tror på, at vi har den mest sikre, mest pålidelige og mest agile og skalerbare løsning på markedet, når det kommer til databeskyttelse og -håndtering i skyen. Med support fra One Peak kan vi fortsætte vores vækstrejse i både Europa og i USA, hvor vi på det sidstnævnte marked netop har indgået en aftale med vores hidtil største amerikanske kunde med over 30.000 brugere,” siger Frederik Schouboe.

- lb