RadioAnalyzer bliver digital gazelle i Nordjylland

RadioAnalyzer bliver digital gazelle i Nordjylland

Analysevirksomheden RadioAnalyzer løb med prisen som landsdelens digitale gazellevinder ved Børsens Gazellekåring i Musikkens Hus i Aalborg den 31. oktober 2018. Det skete i skarp konkurrence med mere end 180 lokale gazeller

RadioAnalyzer blev hædret for at etablere et helt unikt og hurtigt voksende forretningskoncept, der leverer viden og indsigter på baggrund af data til radiostationer i hele verden.

”Big data” har de seneste år været et af de mest anvendte buzzwords, når talen falder på vækst, viden og jobskabelse. Og i Aalborg ligger en af de virksomheder, der har skabt en solid og voksende forretning ved at anvende big data.

Hos RadioAnalyzer kortlægger og analyserer de adfærden hos radiostationers lyttere både i Danmark og internationalt.

Bidrager til udvikling og innovation af radiomediet

Hos Capgemini, der sammen med Børsen står bag kåringen af de digitale gazeller, er man meget imponeret over RadioAnalyzers udvikling og forretningskoncept.

”RadioAnalyzer har i den grad formået at skabe en bæredygtig, digital forretning. Udover meget imponerende vækstrater, der blandt andet tæller et bruttoresultatet, som er løftet mere end 800 procent over de seneste fire år; så kan virksomheden også bryste sig af at levere vigtig dataindsigt, der driver innovation af radiomediet – det kommer både radiostationer og lyttere til gode,” lyder det fra Maria Søndergaard, Digital Services Director hos Capgemini.

Gazellerne skal inspirere sine omgivelse

Også hos Børsen er der begejstring for årets digitale gazelle. Ifølge Niels Lunde, chefredaktør på Børsen og vært ved gazellekåringen, er det virksomheder som RadioAnalyzer, der kan inspirere sine omgivelser. Det er netop det, Gazellerne skal kunne:

”RadioAnalyzer har fået en førerposition, når det handler om at levere lytterdata til radiostationer i norden. Folkene bag virksomheden har set potentialet i en megatrand som big data og anvendt den i en niche, nemlig radiomediet. Det har jeg stor respekt for. Netop denne måde at skabe sit eget marked er en af de ting, som kendetegner de danske Gazeller.”

RadioAnalyzer ser lyst på fremtiden

Hos RadioAnalyzer er man stolte over kåringen til digital Gazelle i Nordjylland. Men det gør bestemt ikke, at man nu kan hvile på laurbærrene.

”Jeg har stor respekt for det miljø, der er i Nordjylland omkring digitale startups. Så det at blive fremhævet som dem, der har haft mest vækst ud af alle de dygtige, nordjyske iværksættere og startups, er en sindssygt stor ære. Særligt fordi Nordjylland i forvejen er en landsdel, der er rigtig godt kørende på det digitale område – blandt andet på grund af Aalborg Universitet og UCN, som spytter nogle virkelig dygtige kandidater ud,” siger Mikkel Ottesen, medstifter og direktør for RadioAnalyzer, der også fortæller, at RadioAnalyzer har endnu større, internationale planer.

”Vi har bestemt ikke tænkt os at hvile på laurbærrene i fremtiden. Tværtimod. Vores projekt gik i første omgang ud på at se, om vi kunne erobre Skandinavien og brede os til Europa. Det gjorde vi. Så vores næste store skridt er at nå USA og Asien,” fortæller Mikkel Ottesen.

- lb