Sådan bliver fremtiden for videoovervågning

Sådan bliver fremtiden for videoovervågning

Ny analyse vurderer blandt andet at analyser baseret på AI vil blive mere almindeligt, og at nye åbne platforme vil blive udviklet

Del artiklen på

i-PRO, der arbevjder med overvågningsløsninger, har lige offentliggjort deres bud på, hvordan fremtiden bliver for den fysiske sikkerhedsbranche i 2023.

AI-baseret analyse bliver standard i edge-området

I 2023 vil der ske en betydelig udbredelse af AI-baseret analyse i kameraer og videostyringssystemer (VMS), efterhånden som flere producenter tilbyder denne funktion i deres standardkameraer. Der findes simpelthen for mange kamerastrømme til, at mennesker kan overvåge dem effektivt, så AI-baseret analyse vil være en katalysator, der gør det muligt for sikkerhedsafdelinger at udrette mere med mindre.

Denne udvikling vil medføre et betydeligt skift i holdningen til fysisk sikkerhed ved at gøre organisationer i stand til at være mere proaktive og reagere på realtidsbegivenheder i stedet for at handle på tidligere begivenheder. I 2023 vil fokus skifte fra at optage video til at indsamle data. Udfordringen vil bestå i, hvor effektivt organisationer er i stand til at udnytte disse data, ikke kun til sikkerhed, men også på tværs af afdelinger for at øge effektiviteten og indtægterne.

Behandling på edge-niveau vil i stigende grad blive normen, efterhånden som selve edge-området bliver mere kraftfuldt. Nye måder at udnytte distribueret IoT-kraft på via container-teknologi vil fortsat vinde indpas. Containerteknologier, som Docker og Kubernetes, og konceptet med delte ressourcer på tværs af flere enheder vil øge behandlingshastigheden, forbedre integrationen af analytiske plug-ins og øge hastigheden af firmwareopdateringer og udrulningen af nye analyser.

Åbne AI-platforme giver maksimal fleksibilitet

I takt med at AI-baserede teknologier fortsætter deres fremmarch, vil branchen fortsat se specialiserede værktøjer, skabt af ekspertudviklere med fokus på at løse unikke udfordringer. Åbne platforme giver de bedste udviklere adgang til større markeder. Ligesom den succesfulde app-baserede økonomi for computere og smartphones i dag vil denne gennemprøvede model fortsat udvikle sig og tilbyde integratorer og slutbrugere det niveau af tilpasning, som de er vant til at forvente af teknologien.

Fremtiden for branchen vil blive domineret af dem, der omfavner åben strategi som best-in-class forretningspraksis. Oprettelse af fleksible infrastrukturer, som udviklere af AI-analyser nemt kan tilslutte sig, vil yderligere hjælpe demokratiseringen af AI, også uden for sikkerhedsbranchen.

Beskyttelse af privatlivet er fortsat et centralt spørgsmål

Bekymringen for privatlivets fred vokser fortsat på verdensplan, og der kræves forskellige grader af respekt for reglerne i de forskellige brancher. I 2023 kan USA f.eks. følge det europæiske eksempel og vedtage en GDPR-lignende lov om databeskyttelse på føderalt niveau. Ifølge FN har mere end 70% af landene verden over vedtaget lovgivning om databeskyttelse og privatlivsbeskyttelse. Efterhånden som regeringerne forsøger at imødekomme borgernes krav om flere rettigheder over deres data, udvikler disse love sig fortsat.

Muligheden for at sløre ansigter og samtidig bevare en sekundær, beskyttet datastrøm til bevisformål vil blive en efterspurgt funktion i den nærmeste fremtid. Som altid skal branchen fokusere på at gøre det nemt for kunder og slutbrugere at overholde alle nye love samt GDPR. Forsigtige producenter handler allerede nu for at indarbejde databeskyttelse i deres processer som bedste praksis.

Bevidsthed om cybersikkerhed og nultillid

Mens sikkerhedseksperter er meget opmærksomme på de geopolitiske risici, der er forbundet med upålidelige statsejede producenter, vil it-professionelles og netværksleverandørers fortsatte pres for at sikre netværk skabe endnu større opmærksomhed omkring cybersikkerhed i 2023. Vi forventer, at flere europæiske regeringer vil følge USA's NDAA-eksempel i 2023, som forhindrer myndighederne i at installere kinesiske statsejede overvågningssystemer på følsomme steder.

Gennem en nyligt udstedt bekendtgørelse har det Hvide Hus i USA givet det føderale forbund mandat til at overholde zero trust-arkitektur og -design senest i 2024. Dette vil resultere i et enormt føderalt skift i den amerikanske politik i 2023 med afsmittende virkning på alle virksomheder, der driver forretning i USA. Vi forventer fortsat indførelse af nultillidspraksis, som validerer alle transaktioner mellem enheder og personer. Cybersikkerhed som en søjle i virksomheders ansvar vil blive en ny tendens, da virksomheder søger at sikre driftskontinuitet for deres kunder.

Fortsatte problemer med forsyningskæden

Mens problemerne med forsyningskæden for teknologi vil fortsætte ind i 2023, er de hårdt tilkæmpede erfaringer drivkraften, der skal forhindre, at den samme slags sammenbrud, som vi har set, sker igen. De fleste foreslåede løsninger er dog først på vej til at blive implementeret og vil måske ikke komme online inden for de næste 12 måneder. Producenter og integratorer vil være nødt til omhyggeligt at orkestrere og styre forventningerne i kanalen. Se efter producenter med pålidelige forsyningskæder og en vis gennemsigtighed med hensyn til produkttilgængelighed og leveringstider for at have størst mulig chance for at opfylde kontrakterne.

"2023 tegner til at blive et betydningsfuldt overgangsår for sikkerhedseksperter, da virksomheder søger stabilitet, samtidig med at de har færre ressourcer at arbejde med," siger Norio Hitsuishi, der er global chef for produktstyring hos i-PRO Co., Ltd. "Den fysiske sikkerhedsbranche har potentialet til at hjælpe virksomheder med at udrette mere med mindre ved at levere et væld af data og viden, ikke kun for at hjælpe med at beskytte mennesker og aktiver, men også for at beskytte bundlinjen.”

- lb