Mange virksomheder prioriterer ikke mobil-sikkerheden

Mange virksomheder prioriterer ikke mobil-sikkerheden

Flere end 4 ud af 10 virksomheder i en stor undersøgelse om mobil-sikkerhed: Verizon Mobile Security Index, prioriterer ikke mobil-sikkerheden godt nok – og de vil være dobbelt så udsatte for at få kompromitteret deres data

Et stort antal virksomheder prioriterer fortsat handlefrihed på bekostning af mobil-sikkerhed. Det viser det årlige undersøgelse af sikkerheden på mobile enheder, Verizon Mobile Security Index, som netop er offentliggjort. 43 procent af virksomhederne i undersøgelsen forklarer, at de ikke har prioriteret mobil-sikkerheden optimalt det seneste år, hvilket fordobler risikoen for at blive kompromitteret. 66 procent af de virksomheder, som har oplevet brud på sikkerheden, rapporterer, at det har haft ’stor’ betydning, mens 55 procent siger, at det har haft varige følger.

”I dag er virksomheder i alle størrelser og i alle brancher afhængige af mobile enheder i den daglige drift, og derfor er mobilsikkerheden vigtig. Mængden af forskellige typer enheder, af forskellige applikationer og af de nye IoT -enheder er med til at gøre sikkerheden kompleks, og alle bør være bevidste om mobilsikkerheden for at beskytte deres egen virksomhed og deres kunder, siger Bryan Sartin, executive director, global security services hos Verizon.

Snapshots fra undersøgelsen:

  • Fem ud af seks (83 procent) virksomheder svarer 8 eller højere (på en skala fra 1-10), når de bliver bedt om at bedømme, hvor vigtige mobile enheder er for den daglige drift i virksomheden.
  • De 43 procent af virksomhederne, som ikke prioriterede mobilsikkerheden det seneste år, angiver tid som den væsentligste årsag (62 procent) efterfulgt af brugervenlighed (52 procent) og rentabilitet (46 procent).
  • 20 procent af de virksomheder, som oplevede brud på mobil-sikkerheden, angiver, at usikre Wi-Fi-hotspots er en del af forklaringen.
  • 31 procent af de virksomheder, som har oplevet brud på sikkerheden, forklarer, at en IoT-enhed har været en medvirkende årsag.
  • 84 procent af de medvirkende virksomheder siger, at deres afhængighed af cloud-løsninger til lagring af data, vokser.

Om undersøgelsen

Verizon Mobile Security Index 2020 er baseret på svar fra 850 fagfolk i virksomheder, og som har ansvar for at købe, håndtere og sikre mobile enheder og IoT-enheder. Det giver en unik indsigt i det aktuelle mobile trussellandskab og i, hvad virksomhederne gør eller i mange tilfælde ikke gør for at beskytte deres data og vigtigste systemer. Foruden analyser fra Verizons egne eksperter bygger Verizon Mobile Security Index 2020 også på viden og data fra en række førende sikkerheds - og managementvirksomheder: Asavie, IBM, Lookout, MobileIron, NetMotion, Netskope, Symantec, VMWare og Wandera.

Klik her for at læse og downloade hele Verizon Mobile Security Index.