E-handel styrkes med regeringens digitaliseringsstrategi
Markedsdirektør Henrik Hyltoft fra Dansk Erhverv er begejstret for regeringens vækstudspil på it-området

E-handel styrkes med regeringens digitaliseringsstrategi

Regeringen vil ved at styrke vejledningen om regler i andre EU-lande gøre det lettere for danske e-handelsvirksomheder at sælge online til udlandet

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Regeringens digitale vækststrategi, som præsenteres i dag, skal blandt andet skabe bedre rammer for de danske e-handelsvirksomheder gennem privat rådgivning om digital omstilling og ved at styrke mindre virksomheders muligheder for at e-handle med udlandet.

I Dansk Erhverv glæder markedsdirektør Henrik Hyltoft sig over, at mange af Dansk Erhvervs forslag er med i regeringens udspil.

- Flertallet af danske virksomheder er små og mellemstore, og derfor er det helt rigtigt, at regeringen i sin digitale vækststrategi satser på at løfte digitaliseringen i netop disse og gøre dem bedre til at sælge online – også over grænserne. Danske e-handelsvirksomheder er i skarp konkurrence ikke kun med danske virksomheder, men også udenlandske virksomheder og platforme, siger Henrik Hyltoft.

Vejledning om udenlandske regler
Han understreger, at digitalisering er nødvendig, hvis dansk erhvervsliv skal klare sig fremover:

- Det er helt afgørende, at danske virksomheder er forrest i den proces, og det er regeringen heldigvis enig i, siger Henrik Hyltoft.

Særligt små - og mellemstore virksomheder er udfordret, når det handler om at sælge online over grænserne. Derfor er Dansk Erhverv specielt glad for, at regeringen vil gøre det lettere for danske e-handelsvirksomheder at sælge online til udlandet ved at styrke vejledningen om regler i andre EU-lande og ved at placere e-handelsrådgivere på ambassaderne.

Fjerner sten på vejen
- Det kræver blandt andet viden om regler i andre lande, at sælge online over grænserne og det kan være en barriere. Der er eksempelvis forskelle i momsregler, forbrugerregler og produktsikkerhedsregler i de forskellige lande og det kan være uoverskueligt for en mindre virksomhed, at finde ud af, hvilke krav de skal leve op til, hvis de vil sælge til kunder i andre lande. Regeringen vil nu fjerne nogle af de sten på vejen, og det hilser vi varmt velkomment, siger Henrik Hyltoft videre.

Regeringen vil også gøre det lettere for virksomhederne at udnytte data til eksempelvis at give kunderne en bedre service:
- Nogen afstår, fordi de er usikre på reglerne. Derfor glæder det os, at regeringen vil skabe klare retningslinjer for virksomheders dataanvendelse og udarbejde vejledninger med udgangspunkt i virksomhedernes behov, siger Henrik Hyltoft.