Amazon Web Services åbner kontor i Danmark

Amazon Web Services åbner kontor i Danmark

Amazon Web Services har netop annonceret åbningen sit første kontor i Danmark. Etableringen af det nye danske hovedkvarter kommer efter flere års oprustning i Norden, som ses som et vigtigt strategisk område for verdens største cloud-udbyder

Danmark bliver næste destination for Amazon Web Services (AWS) – verdens største leverandør af cloud-løsninger og selvstændigt datterselskab under Amazon.com. Det nye kontor, der ligger centralt i København, skal understøtte AWS’ vækst på det danske marked og servicere den hastigt voksende gruppe af både små og store virksomheder, der benytter AWS’ mange forskellige cloud-tjenester.

Amazon Web Services leverer datakraft i ”skyen” i form af blandt andet analyseværktøjer, databaser og skalérbar lagerplads. Hertil kommer avancerede tjenester som kunstig intelligens og Machine Learning. På globalt plan benytter virksomheder som Spotify, Netflix og Philips og myndigheder som CIA og den europæiske rumorganisation ESA sig af AWS’ tjenester. Også danske virksomheder lægger i stigende grad dele af deres it-infrastruktur ud til AWS. De danske kunder tæller i dag både store virksomheder som Maersk Oil, Ørsted og Leo Innovation Lab og samt mange innovative, digitale iværksættervirksomheder – herunder danske vækstkometer som Vivino, Tradeshift og Trustpilot.

Understøtter it-miljøet i Danmark

Ud over de mange danske kunder organiserer AWS også netværk for it-udviklere, understøtter startups via programmer som AWS Activate og samarbejder med uddannelsesinstitutioner gennem AWS Educate.

– Vi glæder os til at skabe nye jobs og investere i de forskellige miljøer fra vores nye kontor i København. Danmark har et potentiale, der ligger langt over landets størrelse, både når det gælder den højt kvalificerede talentmasse og de mange interessante virksomheder i alle størrelser. Det gør det til et vigtigt strategisk område for AWS, hvor vi nu ser frem til at komme helt tæt på vores kunder, fortæller Guido Bartels, der er ny chef for AWS i Norden.

Varm velkomst fra udenrigsministeren

Også udenrigsminister Anders Samuelsen er særdeles positiv over, at Amazon Web Services har valgt at etablere sig på dansk jord:

– Jeg er rigtig glad for, at Amazon Web Services har valgt at åbne kontor i Danmark. Amazon er en af verdens største teknologivirksomheder, og Danmark udgør et voksende marked for deres cloud-tjenester. Deres udmelding bekræfter Danmarks position som en digital frontløber og et attraktivt sted at investere. Det understreger også vigtigheden af det danske TechPlomacy-initiativ, som placerer den danske regering på den globale teknologidagsorden. Danmark er allerede i god position til at høste gevinsterne fra den fjerde industrielle revolution, og regeringen arbejder for at sikre, at alle dele af samfundet og arbejdsstyrken er klar til den nye digitale økonomi med teknologier som kunstig intelligens, cloud computing og Internet of Things, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Understøtter vækst for danske virksomheder
Energikoncernen Ørsted (tidl. DONG Energy) er en af de danske virksomheder, der anvender Amazon Web Services’ tjenester. Ørsted er i færd med at opgradere og modernisere deres digitale services til privatkunder og har i den forbindelse valgt at benytte Amazon Web Services som platform til et nyudviklet kunde- og faktureringssystem. Ved at skifte til en elastisk infrastruktur i skyen er Ørsted nu i stand til at bringe nye testmiljøer online på 20 minutter frem for flere uger, som det tidligere har været tilfældet. Derudover kan kapaciteten holdes lav det meste af tiden og i øges i spidsbelastningsperioder, som for eksempel når der skal trækkes data i forbindelse med månedlig fakturering.

– Samarbejdet med Amazon Web Services giver os større fleksibilitet i udviklingsarbejdet, hurtigere time-to-market, og vi er sluppet for en stor udskrivning til at indkøbe egne servere. Undervejs har det givet ro i baglandet, at vores kontaktperson har formidlet kontakt til AWS’ specialister, så de kunne bistå vores egne it-folk undervejs og blåstemple de foreslåede løsninger. Med et dansk kontor vil den daglige kontakt uden tvivl forløbe endnu mere smidigt, siger Louise Hahn, Senior Vice President i Ørsted.

AWS er godt i gang med at rekruttere de første danske medarbejdere til blandt andet kundeservice, support og salg.

- lb