Stor interesse for klimavenlig cloud-løsning

Stor interesse for klimavenlig cloud-løsning

Den danske startup-virksomhed Grøn Sky oplever overraskende stor opbakning til firmaets cloud-løsning, hvor man kan få lagret data på en måde, der reducerer CO2-udslippet med 90 procent. Målet med en crowdfunding-kampagne etableret af firmaet er således nået, selv om kampagnen løber et stykke tid endnu

Del artiklen på

Der har vist sig at være uventet stor interesse for en grøn cloud-løsning, som den danske startup-virksomhed Grøn Sky i samarbejde med Oracle lancerede i september. Firmaet betegner løsningen som verdens mest klimavenlige med langtidslagring af data på en måde, som nedsætter CO2-udslippet med 90 procent.

Grøn Sky etablerede i september en crowdfunding-kampagne via Indiegogo med det formål at validere efterspørgslen samt at rejse penge til at kunne udvikle en Grøn Sky-app til mobil med henblik på at forbedre brugeroplevelsen. Selv om der resterer 10 dage af kampagneperioden, har Grøn Sky nu nået målet med crowdfunding-kampagnen.

- Vi ser opbakningen som et klart udtryk for, at folk kan se de store fordele ved vores grønne cloud-løsning. Grøn Sky er ikke alene klimavenlig, men også billigere end andre løsninger til lagring af data, så hvis man vælger Grøn Sky, kan man både reducere sit CO2-aftryk og spare penge. Den store interesse for vores crowdfunding-kampagne har dokumenteret, at man især i virksomhederne godt kan se, at Grøn Sky gør både forbrugerne og klimaet til vindere. Vi havde forventet, at det ville være de private forbrugere, der ville gå forrest, siger Pierre Bennorth, CEO og grundlægger af Grøn Sky.

Gave til studerende

Pierre Bennorth oplyser, at flere virksomheder allerede nu har købt et antal abonnementer på Grøn Sky. En af virksomhederne vil give abonnementerne videre som gave til en gruppe studerende, primært på tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Når de pågældende studerende begynder at anvende Grøn Sky og gemme deres filer i langtidslageret, vil det få positiv indvirkning på virksomhedens CO2-regnskab. 

Langtidslagring

Det reducerede CO2-aftryk opnås, fordi man ved brug af cloud-løsningen fra Grøn Sky deler sine filer op i to grupper: Filer man vil have straks-adgang til, og filer der kan ligge i et såkaldt langtidslager. Man vælger selv, hvilke data man skal kunne tilgå med det samme, og hvilke der skal være gemt i langtidslageret. Jo mere man gemmer i langtidslageret, desto mere reducerer man sit CO2-aftryk, samtidig med at man sparer penge. Hvis man får brug for de filer, der er gemt i langtidslageret, kan man få adgang til dem inden for nogle få timer.

- De fleste af os har fotos, film, gamle skoleopgaver og andre ting, som vi helst ikke vil slette, fordi vi måske gerne vil finde dem frem igen på et eller andet tidspunkt. Men vi har ikke brug for at få adgang til alt på et splitsekund. Mens vi i teamet bag Grøn Sky arbejdede med at udvikle cloud-løsningen, fandt vi ud af, at 80 procent af de filer, vi selv havde gemt, ikke havde været i brug i mere end et år, siger Pierre Bennorth.

Fakta

  • Grøn Sky er en dansk startup-virksomhed stiftet af Pierre Bennorth (CEO).
  • Grøn Sky samarbejder med Oracle for Startups, som leverer cloud-infrastruktur til Grøn Skys cloud-løsning og er garant for kvalitet og datasikkerhed.
  • Der er ikke reklamer på Grøn Sky.
  • Det er fortsat muligt at forudbestille plads i Grøn Sky på Indiegogo. Ved forhåndskøb af et års forbrug af Grøn Sky via Indiegogo opnår man permanent rabat på brug af løsningen.
  • Læs mere om Grøn Sky på Groensky.dk.

- lb