Bredbåndspuljens endeligt! – eller hva’?

Bredbåndspuljens endeligt! – eller hva’?

Det fremgår af regeringens finanslovsforslag, at der ikke er afsat midler til en forlængelse af Bredbåndspuljen, der især er til gavn for yderområderne

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Christiansborg

Den tidligere regerings Bredbåndspulje har været uhyre populær og over en periode på tre år sikret støtte til etablering af hurtigt internet til omkring 12.000 husstande og virksomheder rundt om i Danmark.

Puljen har for i år været på næsten 100 millioner kroner, og pengene går først og fremmest til områder, hvor det ellers ikke ville være forretningsmæssigt for leverandørerne af netforbindelser at etablere eksempelvis fiber.

Ved præsentationen af finanslovsforslaget for 2020 blev det bemærket, at Bredbåndspuljen er fjernet, og det på trods af, at Socialdemokratiet i valgkampen har talt meget om ’balancen mellem land og by’.

Vil se på resultaterne

Finansminister Nikolai Wammen oplyste, at Bredbåndspuljen udløber ved årsskiftet, og at den derefter skal evalueres: - På baggrund af den evaluering må vi tage stilling til, om vi vil fortsætte ordningen, sagde finansministeren, der dog ikke ville love, at der kommer flere penge til en ny Bredbåndspulje.

En række provinsborgmestre har advaret mod at sløjfe bredbåndsordningen og noterer, at det vil være et problem i forhold til bosætning og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft, at de ikke har ordentligt internet i deres kommuner:

- Svaret til dem er, at vi er dybt optaget af, hvad der sker rundt om i hele Danmark – også i forhold til de nævnte problemstillinger. Der er en pulje, der udløber, og som vi ikke har afsat penge til kan forlænges. Men det er ikke en indsats, vi nedlægger. Vi vil se på, hvad der har været resultaterne af den eksisterende pulje, og har de været positive, vil vi meget gerne snakke om, hvad vi så kan gøre i forhold til det, sagde Nikolai Wammen.

Hør finansministerens kommentar til Bredbåndspuljen på nedenstående link:

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3742&T=Bredbåndspuljens endeligt! – eller hva’?