Dansk kryptoprojekt runder mere end 6 milliarder

Dansk kryptoprojekt runder mere end 6 milliarder

MakerDAO grundlagt af danske Rune Christensen står bag en af verdens første stabile kryptovalutaer Dai, der netop har brudt en barriere ved at passere en markedsværdi på en mia. dollar, svarende til ca. 6,3 mia. kr.

En af verdens første stabile kryptovalutaer, Dai - grundlagt af danske Rune Christensen - har brudt en opsigtsvækkende barriere ved at passere en markedsværdi på en mia. dollar, svarende til ca. 6,3 mia. kr.

- Det er en vigtig milepæl at runde mere end en milliard amerikanske dollars. For os er det en stor validering af vores projekt. Fra vi startede i 2015, har vi oplevet en stor interesse fra brugere og partnere, der har taget vores teknologi og løsning til sig," siger Rune Christensen, der er grundlægger og direktør for MakerDAO.

Som navnet stablecoin antyder, er prisen på Dai stabil. Den følger værdien på en dollar og dermed er mønten - i modsætning til f.eks. Bitcoin - ikke genstand for store udsving. Det øger valutaens brugbarhed som digitalt betalingsmiddel fordi risikoen for store daglige stigninger og fald i værdien er væk.

Gaming, opsparing og vin

Kryptovalutaen Dai og teknologien bag bliver i dag benyttet af næsten 800 projekter og partnere over hele verden, der har integreret løsningen i apps, software og brugertjenester.

Det kan for eksempel være apps, der tilbyder gnidningsfri og billig overførsel af penge til andre lande i hele verden. Platforme, der tilbyder udlån og opsparing i kryptovaluta. Gaming og E-handel eller løsninger, der giver mulighed for at stille værdien af unikke genstande som kunst, vin og ophavsrettigheder som pant mod at få udbetalt Dai eller senere kontanter.

MakerDAOs stabile kryptovaluta Dai kan også - via eksterne platforme og apps - sættes på en konto, med afkast, og det er muligt at betale i fysiske og online butikker med et tilhørende kreditkort udstedt af partnere, der bruger Visas betalingsnetværk. Hvis butikken tager imod Visa, kan man betale med Dai.

Meningen med den digitale mønt

Formålet med MakerDAO har, som Rune Christensen beskriver det, fra starten været at tilbyde en bedre, hurtig og gennemsigtig måde at deltage i det globale finansielle system. Med andre ord et supplement til det lukkede monetære system styret af centralbanker, vi har i dag. Alt skal være transparent, så brugerne bedre kan forstå, hvor deres penge er, og hvordan systemet virker.

- Jeg er utrolig stolt over vores globale team, der har drevet dette fra en ide til en af de stærkeste og mest udbredte løsninger i verden. Og det er endda lykkes henover først krypto- og Bitcoin crashet i december 2017 og senest Covid-19 krisen. Det fortæller os, at folk rundt om i verden både ønsker mere adgang til, flere muligheder og mere kontrol over deres økonomi. Jeg tror faktisk kun, vi har set en lille flig af, hvad det her kan udvikle sig til," siger Rune Christensen.

- lb