Danskerne går gerne ned i løn for at få fleksibelt arbejde

Danskerne går gerne ned i løn for at få fleksibelt arbejde

I en ny undersøgelse fra softwarevirksomheden Citrix svarer 46 procent af danskerne, at de er villige til at gå ned i løn for at få lov til at arbejde hjemmefra i et omfang, de selv bestemmer

Problemerne og udfordringerne har været mange for danskerne under coronanedlukningen. Men på ét punkt har en stor gruppe danskere oplevet fordele, som de vil gøre ganske meget for at holde fast i. Det handler om hjemmearbejde.

I en spørgeskemaundersøgelse udarbejdet af analyseinstituttet One Poll på vegne af softwarevirksomheden Citrix svarer 46 procent af danskerne således, at de er indstillet på at gå ned i løn for fremadrettet selv at få lov til at bestemme, hvor ofte de møder fysisk op på arbejdspladsen.

De adspurgte bliver ligeledes bedt om at forholde sig til, hvor meget de er villige til at gå ned i løn for at opnå fuld fleksibilitet. Her placerer de fleste sig omkring 10-15 procent, mens 4 procent af de adspurgte er parate til at give afkald på mere end 30 procent af deres løn for selv at kunne bestemme deres fremtidige arbejdssted.

Resultaterne kommer bag på Anette Vainer, der er landechef i Citrix Danmark, som altså står bag undersøgelsen. Citrix leverer de tekniske løsninger, der muliggør fleksibelt arbejde, og derfor har Anette Vainer indblik i forholdet til den fleksible arbejdsmodel hos ansatte i en lang række danske virksomheder.

”Det er meget tydeligt, at den gennemsnitlige dansker har fået øjnene op for de fordele, der er forbundet med at arbejde hjemmefra. Men at så mange er villige til at gå så langt for at holde fast i friheden, er alligevel overraskende. Jeg anbefaler på ingen måde, at virksomheder skærer i medarbejdernes lønninger i bytte for arbejdsmæssig frihed, men resultatet fortæller ikke desto mindre sin egen historie om værdien af hjemmearbejde,” siger hun.

”Vi har i flere år kunnet se, at en helt ny arbejdsmodel, der gør op med 8 til 16-mentaliteten, har været på vej i Danmark. Det har især været tilfældet blandt de yngre generationer, der ikke uden videre accepterer at skulle møde fysisk på en arbejdsplads hver eneste dag. Der er ingen tvivl om, at Covid-19 i ekstrem grad har accelereret og udbredt det ønske, så det nu gør sig gældende på tværs af aldersgrupper. På den måde er fleksibilitet på arbejdspladsen blevet et af stærkeste værktøjer til at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere,” tilføjer Anette Vainer.

Ifølge spørgeskemaundersøgelsen mener 65 procent af danskerne endvidere, at de kan udføre deres arbejdsopgaver med samme effektivitet uanset deres fysiske placering.

Sådan svarer danskerne på spørgsmålet ”Vil du acceptere en lønnedgang (eller har du allerede gjort det) for til gengæld at få 100 procent rolle, hvor du selv bestemmer, hvorfra du arbejder?

Ja – op til 10 procent

10 procent

Ja – op til 15 procent

10 procent

Ja – op til 20 procent

9 procent

Ja – op til 25 procent

8 procent

Ja – op til 30 procent               

5 procent

Ja – over 30 procent

Nej

Ved ikke

Jeg arbejder allerede 100 procent fleksibelt

4 procent

42 procent

5 procent

8 procent

 Sådan svarer danske byboere på spørgsmålet ”Hvor enig er du i følgende udsagn: Jeg mener at kunne udføre mine arbejdsopgaver lige effektivt uanset hvorfor jeg arbejder”?

Enig

65 procent

Uenig

7 procent

Hverken enig eller uenig

27 procent

Ved ikke           

1 procent

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er udarbejdet af det engelske analyseinstitut One Poll på vegne af Citrix. Den omfatter et repræsentativt udsnit af arbejdende danskere med mulighed for at arbejde hjemmefra i alderen 18-64 år. De i alt 1.000 respondenter er tilfældigt udvalgt på tværs af blandt andet køn, alder og geografi, således at undersøgelsen afspejler befolkningssammensætningen på disse parametre.

- lb