e-Boks hædret for digital bæredygtighed

e-Boks hædret for digital bæredygtighed

Demokrati, transparens og datasikkerhed tager mange danskere for givet, hos e-Boks er det kernen i deres forretning. Dette har de beskrevet i deres bæredygtige strategi 'COP-rapporten´ til UN Global Compact. Virksomheden har netop vundet en pris som en af Danmarks bedste rapporter for SMV'ere

Del artiklen på

Rapporten som er udarbejdet i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda beskriver, hvordan virksomheden gennem sin tilgang til individets rettigheder og sikkerhed reelt er med til at sikre millioner af menneskers basale rettigheder. Denne tilgang har fra starten været byggestenen i e-Boks' forretning.

- I Norden er tillid, transparens og retten til egne data noget vi tager for givet og for os i e-Boks er det byggestenen i vores forretning. Men beskyttelse af persondata, omtanke i forhold til bæredygtighed og en transparent og demokratisk organisering er rent faktisk noget, der har betydning ude i verden, siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

Hun opfordrer derfor også andre danske SMV'er til at tage fat på CSR-opgaven med friske øjne:

- Selvfølgelig kræver det en indsats fra en dansk virksomhed, der vil tage aktiv stilling på CSR-området. I e-Boks har vi især brugt ressourcer på at sætte os grundigt ind i FN's verdensmål og analysere, hvad det er for en intention, der ligger bag målene - og hvad det reelt er for en effekt, FN ønsker at skabe med det enkelte mål. Men i de fleste tilfælde ligger der ikke en stor, ny opgave i arbejdet, for indsatsen er på mange måder en naturlig forlængelse af det, vi i forvejen gør i forretningen.

Hansen & Ersbøll agenda har specialiseret sig i at finde det bæredygtige forretningspotentiale for SMV'er, hvilket var meget nemt hos e-Boks.

- Set udefra rummer e-Boks' værdigrundlag med sikring af individets rettigheder, også svaret på en global udfordring, der eksempelvis handler om at indkaldelse til sygehuset eller skolen aldrig modtages, fordi modtageren ikke har en fysisk postkasse, eller måske havner brevet endda i de forkerte hænder. Dermed bidrager virksomheden til at sikre en demokratisk infrastruktur. Vi ser en digital virksomhed her, der tør skære ind til benet og være tydelige omkring, hvilken bæredygtig værditilvækst deres produkt rent faktisk bidrager med, siger partner i Hansen & Ersbøll Agenda Lotte Hansen.

- lb