Landbrugsrobotter på væksteventyr

Landbrugsrobotter på væksteventyr

FarmDroid og deres innovative, fuldautomatiske landbrugsrobot har gjort stort indpas hos landmænd i Danmark og store dele af Europa. Nu skal væksteventyret fortsætte med Telenor som IoT-partner

Den danske robotvirksomhed FarmDroid med hovedsæde i Vejen leverer fuldautomatiske landbrugsrobotter til landmænd i ti europæiske lande. Robotterne vil fremover bruge Telenors netværk, når de skal luge ukrudt og så nye afgrøder på danske og udenlandske marker.

- Vi har over 400 roamingaftaler med andre teleselskaber verden over, så FarmDroids kunder kan være trygge ved, at robotten kan få signal, hvor den har brug for det. Uanset om den skal køre på Lolland eller i Bologna, siger Jan Rasmussen, Head of Solutions House i Telenor.

En grønnere og mere effektiv vej for landbruget

FarmDroids FD20 er en innovativ markrobot, der automatisk luger og sår uden behov for menneskelig involvering. Robotten er udstyret med solceller og GPS-teknologi, der gør den uhyre præcis. På den måde bidrager den til en grønnere og mere effektiv landbrugsdrift – også for de økologiske landmænd.

Landbrugsrobotten bruger simkort ligesom dem, der sidder i en mobiltelefon, til at sende data fra robotten til landmanden. Landmanden får igennem en app adgang til live-data fra robotten, samt overblik over hvor langt robotten er kommet med enten at så eller luge ukrudt. Derfor er en velfungerende og stabil netværksforbindelse vigtig.

- Vi har valgt Telenor som samarbejdspartner, blandt andet fordi de har stærke roamingaftaler. Dækning og en simpel administration for vores slutkunder er afgørende. Så for os giver det god mening at have én leverandør af simkort frem for at lave aftaler med flere forskellige teleudbydere rundt om i verden. Samtidig sikrer Telenors IoT-produkt os en løsning, der gør, at vi kender vores omkostninger langt bedre på forhånd, fortæller Co-Founder & Chief of Farming Robots, Kristian Vest Warming fra FarmDroid.

Undgår signalforvirring

I for eksempel Italien er mobildatadækningen anderledes end i Danmark, så en landmand kan risikere, at signalet fra et mobilselskab dækker én af hans marker, mens et andet selskab dækker bedre på andre af hans arealer.

- Det er en af de vigtigste barrierer for, at FarmDroids robot kan fungere optimalt. Men den bekymring kan den enkelte landmand undgå ved, at robotten blot kan roame på det netværk, hvor dækningen er bedst. Det sikrer vi med vores aftaler, siger Jan Rasmussen fra Telenor.

- lb