Nu kommer Linux til biler

Nu kommer Linux til biler

Red Hat har lige løftet sløret for et udviklingsprojekt, hvor de er i fuld gang med at udvikle et operativsystem til køretøjer

Del artiklen på

I dag er styresystemerne i køretøjer begrænset af, at man ønsker at minimere fejl. Det betyder systemer, der er både begrænsede i funktioner og langsomme. Med den nye teknologi vil Red Hat tilføje åben innovation i systemerne, mens man samtidig holder samme høje sikkerhedsniveau. Denne udvikling skal føre til sikrere databehandling og mere pålidelige løsninger.

Biler bliver forbundne

Systemet är bygget af prøvede komponenter i Red Hat Enterprise Linux, verdens førende Linux-platform for virksomheder, i samarbejde med exida, der er førende indenfor funktionel sikkerhed på tværs af brancher.

Operativsystemet bliver udformes, så det undergår løbende opdateringer under livsforløbet på en måde, så man samtidig kan sikre sikkerheden. Formålet er at give mere fleksibilitet i styresystemet, så bilproducenterne i stedet kan fokusere på at skabe gode køreoplevelser.

”Moderne biler har gentænkt hele køreoplevelsen, lige fra sikkerhedssystemerne og underholdning til selve styresystemet. Denne udvikling ændrer ikke på behovet for større pålidelighed og sikkerhed, hvilket i høj grad også skal afspejles i softwaren i fremtidens biler, der er forbundet. Red Hat er vant til at levere open source-løsninger til kritisk infrastruktur, og ved at samarbejde med exida vil vi nu bringe verdens førende Linux-platform ind i bilindustrien,” siger Stefanie Chiras, senior vice president og general manager for Red Hat Enterprise Linux Business Unit.

- lb