SAS Institutes Hackathons sætter gang i innovationerne

SAS Institutes Hackathons sætter gang i innovationerne

SAS Institutes hackathons vil bidrage til innovationer over hele verden

Når forskellige grupper af kreative og nysgerrige mennesker mødes i et inspirerende miljø, opstår innovation. Dette er udgangspunktet for en ny serie af globale hackathons arrangeret af SAS Institute.

SAS Global Hackathon er en innovationsbegivenhed, der startede i Norden for fire år siden, og som nu udvikles globalt. I dag er der mere end 1.000 registrerede fra omkring 70 lande – og interesserede kan stadig nå at være med. Ideerne dækker alt fra humanitære værktøjer til forretningsløsninger. Med ting som bedrageribekæmpelse og udviklede kundeoplevelser og mere imellem.

- Der er arbejdsgrupper over hele verden, og da hackathon nu starter, vil der være mange forskellige møder og kontakter. Fordi det er et så spændende projekt med mange engagerede deltagere, er det svært at holde sig væk, siger Peter Lundqvist, der er global programleder for hackathon ved SAS Institute.

Det samlede navn for aktiviteterne er; SAS Global Hackathon. Indtil i dag er der modtaget mere end 1.000 registreringer fra omkring 70 lande. Den første begivenhed inden for #HackinSAS starter i marts. Det er muligt at tilmelde sig både som enkeltperson og som hold indtil 14. februar.

Bredt felt af løsninger

Microsoft og Intel er partnere til dette års første hackathon. Under det fremhæves tre områder for innovation:

  • Socialt gavnlige og humanitære løsninger under navnet Data4Good.
  • Branchespecifikke løsninger til sundhedspleje, offentlig sektor, fremstillingsindustri, detailhandel, bank og finans, landbrug og sport.
  • Start-up virksomheder.

Et stort antal aktører fra erhvervslivet, den akademiske verden og den offentlige sektor såvel som fra nonprofitorganisationer deltager i hacket.

I de forskellige områder er der jurygrupper med eksperter inden for deres respektive områder, der vælger de mest fremragende bidrag. På denne måde er det en konkurrence, men Einar Halvorsen ønsker at nedtone konkurrencedimensionen. Han er globalt ansvarlig for gennemførelse af hackathons på SAS Institute.

- Alle hackathon-tilmeldinger er vindere, da alle lærer noget og tager ny innovativ teknologi op til bevis, uanset om det er en færdiglavet løsning eller bare en prototype, siger Einar Halvorsen.

En ting, der adskiller SAS Instituts hackathon fra mange andre, er at der er en klar forbindelse mellem individuelle innovatorer og et globalt førende softwarefirma. Dette øger chancerne for, at nye smarte løsninger vil være nyttige.

For at ansøge har du brug for en udfordring eller noget, der kan udvikles med dataanalyse og AI. Adgang til de data, der skal bruges, er også påkrævet. Det er muligt at deltage med et projekt, der inkluderer forskellige deltagende virksomheder og organisationer.

- En anden vigtig ingrediens er nysgerrighede og interesse for at lære nye ting. Og vi kan love, at hvis det er en af deltagerne, der ikke har det, når projektet starter, så får de det under projektet, slutter Einar Halvorsen.

Læs mere om SAS Global Hackathon her: https://www.sas.com/sas/events/hack-in-sas.html

- lb